Coronavirus |L’INE geolocalitzarà els mòbils durant l’estat d’alarma

El govern espanyol geolocalitzarà als ciutadans al llarg dels dies en què ha estat vigent l'estat d'alarma per coronavirus , així com en els dies previs, quan el contagi per coronavirus va començar a generalitzar-se, gràcies a les dades que ofereixin les diferents operadores de telefonia mòbil.

Segons l'assenyala una ordre publicada aquest dissabte al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE), l'Institut Nacional d'Estadística geolocalitzará els telèfons mòbils, i la Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial del Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital realitzarà un informe a partir d'aquests moviments per determinar les principals vies de contagi del coronavirus i dissenyar un model de lluita eficaç contra ell.

App del ministeri de Sanitat

El Ministeri de Sanitat té previst posar en marxa una app per la qual "l'usuari l'autoavaluació, partint dels símptomes mèdics que comuniqui, sobre la probabilitat que estigui infectat pel Covid-19, oferir informació a l'usuari sobre el virus i proporcionar-li consells pràctics i recomanacions d'accions a seguir segons l'avaluació", segons recull el BOE. Aquesta aplicació és similar que va posar en marxa el 18 de març el Departament de Salut sobre el coronavirus

Davant d'aquestes mesures el diputat de Bildu, Jon Iñarritu, ha demanat a través de Twitter una explicació.

La mesura és similar al que ja ha realitzat l'Institut Nacional d'Estadística per estudiar la mobilidad dels ciutadans amb el permís de les operadores, però no dels usuaris. L'INE, davant de les crítiques per la iniciativa, va assegurar que les dades eren totalment anònimes.

 

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: