Coronavirus | El Comitè d’Empresa del Barça replica a la directiva per l’ERTO

El Barça, amb el president Josep Maria Bartomeu al capdavant, està gestionant un ERTO dins del club pel coronavirus. No un per als futbolistes ni esportistes professionals, amb els quals negocien una rebaixa dels seus sous, sinó per als treballadors no esportius del club.

I aquesta mesura ha fet reaccionar el Comitè d'Empresa del Barça, que ha sortit al pas de l'ERTO que prepara el club. En un comunicat emès pel Comitè, i que ha publicat la SER, manifesten que "aquesta informació s'ha enviat de manera precipitada i no ha estat consensuada amb el Comitè d'Empresa". I a més, asseguren que només s'ha informat del possible ERTO de manera "informal".

A banda de confirmar que a hores d'ara no tenen el "vistiplau" del Comitè, afirmen que la despesa dels treballadors no esportius només equival al 3,7%, mentre que els esportistes arriben al 61%.

També afirmen que el club encara no els ha comunicat de manera "formal i oficial" l'ERTO, i que en el cas que ho fes tindrien un període de consultes i negociacions no més llarg de 15 dies. I després s'hauria de presentar l'ERTO a l'autoritat laboral, que seria una setmana més.

I per acabar des del Comitè han explicat als treballadors que cobraran "íntegrament" la nòmina del mes de març i mitja paga extra, segons ha confirmat recuros humans del club.

Seguim totes les notícies i el minut a minut sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: