Coronavirus | Canadell demana mantenir el confinament fins a fer proves massives

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona i del Consell de Cambres catalanes, Joan Canadell, ha demanat que es mantingui el confinament total pel coronavirus fins que el govern espanyol garanteixi la prova massiva per la Covid-19 i el lliurament d'equips de protecció EPI als treballadors.

Canadell indica en un comunicat emès aquest divendres que ahir va traslladar aquestes peticions a la ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, en la reunió telemàtica que van mantenir amb ella els president de les cambres, encapçalats pel responsable de la Cambra d'Espanya, José Luis Bonet.

Segons la seva opinió, cal que les empreses disposin de dispositius per fer les proves de possible contagi i equips EPI per garantir el retorn "amb seguretat" a l'activitat laboral a partir del 14 d'abril, quan es reprendrà el treball en alguns subsectors.

Canadell indica que "un retorn gradual i ben planificat és essencial per evitar una recaiguda en els propers mesos, el que afectaria encara més, tant el sector sanitari, com l'entorn econòmic i allargaria encara més la recuperació econòmica".

Segons el president de la cambra barcelonina, "des del ministeri s'ha avançat que estan treballant per assegurar que els treballadors i les treballadores disposen dels elements de seguretat necessaris i que en breu s'informarà" d'això.

Canadell va transmetre també a la ministra "la preocupació" dels empresaris pel decret sobre ocupació agrària en el qual se'ls obliga a fer-se responsables de les mesures de seguretat per la Covid-19 i també per l'aprovació "per la via del silenci administratiu" dels ERTO.

"El ministeri -diu Canadell- hauria de ser clar amb aquests temes per evitar mals majors en els propers mesos. Unes peticions de les quals n'ha pres nota la ministra, que ha assegurat que estudiarà el decret en qüestió".

A la reunió, les cambres també van demanar que les administracions públiques avancin els pagaments a proveïdors, "una mesura que suposaria una injecció de liquiditat a l'economia de 14.000 milions d'euros", afirma Canadell.

També es va demanar l'aplicació de mesures fiscals claus per garantir liquiditat a les empreses, com l'actualització de les bases impositives negatives acumulades (IS), les pèrdues a compensar (IRPF) i l'anticipació de la compensació de pèrdues amb els beneficis declarats el 2018. 

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: