Corea de Sud compartirà la seva estratègia per frenar el coronavirus

Corea del Sud ha patit el brot de coronavirus més gran de l'món després de la Xina. Però està aconseguint contenir la malaltia. I ara vol compartir la seva estratègia.

Per això, el president de Corea de Sud, Moon Jae-in ha suggerit al president dels Estats Units, Donald Trump , que celebri una cimera de el G-20 per teleconferència en què s'abordi com ha aconseguit Corea de Sud reduir la propagació de l'coronavirus.

En aquesta reunió, el país asiàtic vol compartir informació sobre la seva "experiència" a l'abordar aquesta crisi, el que li ha permès la detecció primerenca de casos i mantenir la taxa de mortalitat per sota de la mitjana.

Recull de dades

En què ha basat la seva estratègia Corea de Sud? Segons informa Bloomberg, el país s'ha centrat a recopilar dades de manera extensiva i en posar-los a disposició dels ciutadans. De tots els pacients afectats i dels que es realitzen proves reconstrueixen tota la seva activitat abans de la infecció i la seva connexió entre ells.

Des d'una visita a una funerària fins a un restaurant o un forn … una pàgina web utilitza les dades de govern per seguir el rastre de les persones infectades. D'aquesta manera, la població evita aquests llocs i manté el distanciament social.

És una altra manera de fer front a l'epidèmia, que evita viure en un estat generalitzat de pànic i és més selectiva de tancar ciutats senceres. Les aplicacions mòbils avisen als usuaris si estan a menys de 100 metres d'on ha estat un pacient infectat. També poden veure la data en què li van confirmar la malaltia, dades demogràfiques de l'pacient i part del seu historial de localització.

Però aquesta capacitat tecnològica no ha sorgit del no-res. Corea de Sud porta anys invertint en tecnologia i més recent en biotecnologia. Segons Bloomberg, la despesa en recerca i desenvolupament representa al voltant de l'4,5% de l'PIB, situant-se al capdavant dels països de l'OCDE, que amitjanen un 2,37%. A més donat el paper que juguen companyies com Samsung o Hynix en la vida d'el país, els sud-coreans estan altament capacitats per a la tecnologia, amb nou de cada deu persones a internet i el 95% utilitzant telèfons intel·ligents.

Source

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: