Cordó sanitari contra VOX i presos polítics

¿Vostè creu que a un servidor li agrada que VOX sigui la tercera força política al Congrés dels Diputats? Doncs miri, no m'apassiona, no. Gens. Però ho és. I m'agradi més o menys, 3.640.063 espanyols -entre els quals uns quants milers de catalans- van votar VOX. I, com que VOX és la tercera força al Congrés dels Diputats té dret de ser a la Mesa. Però ara li argumento el raonament i la torna, perquè primer voldria fer una prèvia del que ha succeït avui a la Cambra Baixa espanyola.

Quina escena, marededéusenyor! Diputats de Ciudadanos i de VOX empenyent-se (literalment) per ocupar un escó prou a la vista com per sortir un momentet per TV. Com si fossin aquells turistes que es passen totes les vacances llevant-se a les sis del matí per anar a deixar la tovallola a primera línia de mar i després tornar a dormir una estona. Quina imatge més trista i patètica que, d'altra banda, ens indica com pot ser aquesta legislatura si hi ha govern PSOE-Podemos, que jo crec que n'hi haurà. Em temo que el concepte filibusterisme parlamentari es quedarà curt. I ni amb 5 Tribunals Constitucionals en tindrem prou per tramitar la qualitat de recursos que VOX els anirà presentant.

Feta la prèvia, tornem a la presència de VOX a la Mesa del Congrés. Això dels cordons sanitaris està molt bé. I lamentar-se que l'extrema dreta estigui a les institucions també. Però de tant en tant també estaria bé plantejar-se per què 3.640.063 de persones han votat l'extrema dreta. I potser estaria bé que alguns partits als quals els interessa l'existència de VOX perquè desgasta als seus rivals directes dissimulessin una miqueta. I també seria molt bonic que a alguns partits no se'ls notés tant que la presència de l'extrema dreta els permet convertir-se en els nostres salvadors, sense que els ho haguem demanat. I potser també seria un detall entranyable que els partits de la Gürtel i dels ERO es plantegessin si alguna de les coses que han fet malament ha alimentat el discurs victimista del populisme ultra.     

Sí, l’ultradreta és la Mesa del Congrés dels Diputats. I hi és perquè el sistema els ha garantit els seus drets, a pesar de ser uns racistes, uns xenòfobs i de dir unes quantes coses a les quals se'ls podria aplicar perfectament el delicte d'odi. És el mateix sistema que no va tenir més remei que permetre ser candidats als presos polítics, que els va deixar acreditar-se com a diputats, però que després va fer el possible perquè no exercissin.

VOX té dret de ser a la Mesa del Congrés perquè la democràcia els ho garanteix. La mateixa democràcia que va impedir a quatre diputats, un senador i un regidor de l'ajuntament de BCN elegits pels ciutadans, exercir la responsabilitat per la qual van ser votats. I casualment és la mateixa democràcia politico-judicial que ha decidit aplicar un cordó sanitari a l'independentisme.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: