Consulta aquí les notes de la selectivitat 2019

Uns 35.000 estudiants van fer els exàmens de selectivitat a Catalunya els dies 12, 13 i 14 de juny. Ara, ja poden consultar les seves notes des d'aquest dimarts 25 de juny. Per les notes de tall per accedir als diferents graus de les universitats catalanes però caldrà esperar una mica més, fins el 12 de juliol.

Consulta aquí les notes de la selectivitat 2019

Quan compta la nota de selectivitat? 

La qualificació obtinguda a la fase general val un 40% i la mitjana de l’expedient un 60%. La nota d’accés a la universitat ha de ser igual o superior a 5, i pot arribar a un màxim de 10. La fase general es pot aprovar amb un 4 –tot i que perquè la selectivitat es consideri superada la mitjana amb l'expedient de Batxillerat ha de donar un resultat igual o superior a 5–, mentre que, a la fase específica, cal obtenir una nota mínima de 5 en cadascun dels exàmens, que s’avaluen de forma independent.

Com es calcula la nota final per poder entrar a la universitat?

Per calcular la nota final per poder entrar a la universitat, cal fer la mitjana entre la nota de la fase general de la selectivitat i l’expedient de Batxillerat.

Com a novetats d'aquest any, els alumnes andorrans que van voler fer l'anomenada selectivitat a Catalunya van poder fer-lo a la Seu d'Urgell sense fer el viatge a Lleida. A més, els alumnes de la Vall d'Aran que també van poder demanar l'examen d'història, per primera vegada, en aranès. 

Notes de tall de les universitats

Però per saber si has entrat a la carrera que volies o no, caldrà esperar fins el dia 12 juliol, quan es faran públiques les notes de tall de tots els graus universitaris de Catalunya. L'any passat, els estudis amb la nota d'accés més alta va ser el doble grau de Física i Matemàtiques que imparteixen la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Universitat de Barcelona (UB) amb un 13,32 i un 13,25, respectivament.

Posteriorment, hi havia Medicina a la UB (12,82), Enginyeria Física a la UPC (12,73) i el grau de Filosofia, Política i Economia que imparteixen la UPF i la UAB (12,71).

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: