Coneix cinc curiositats sobre els mugrons

El mugró és un de les parts del nostre cos que més interès desperta, però de les quals menys se sap referent a formes, mides, colors i altres. A més, és una de les zones erògenes més importants. Més enllà d’això, pot oferir també informació interessant sobre la nostra salut. De fet, antigament la salut de la dona se solia diagnosticar a través dels mugrons.

El color va ser un factor important mitjançant el qual els metges i infermeres intentaven determinar malalties de la dona, igual com la mida, encara que amb els avenços mèdics es van anar rebutjant aquestes idees que la major part de les vegades no tenien a veure amb la realitat.

En qualsevol cas, no està de més conèixer-los més a fons per saber quin tipus d’informació poden oferir-nos. Aquestes són algunes curiositats que tots hauríem de conèixer.

PitsEls mugrons amaguen aspectes que són desconeguts per a molta gent

Diferents tipus de mugrons

Els mugrons poden ser plans|plànols, protuberants, invertits, diferents entre si… Una de les preocupacions més grans|importants són els invertits, que es pleguen cap a dintre|endins en lloc de sobresortir. És cert que en alguns casos, quan surten de sobte, és necessari analitzar-los perquè poden ser signe d’un càncer de mama, però en altres ocasions és simplement que creixen així. De fet, és possible tenir un mugró no invertit juntament amb un d’invertit, i també és possible tenir mugrons invertits que apareguin amb els anys. Tendeixen a desaparèixer després d’alletar un nadó i no solen interferir amb la lactància.

Es poden tenir dos mugrons en una arèola

Aquesta condició es coneix com a mugró doble i bifurcat. Depenent del sistema ductal, ambdós mugrons poden produir llet per als nadons. Tanmateix, durant la lactància, els nadons poden tenir dificultats per emportar-se ambdós a la boca.

Què són les protuberàncies al voltant dels mugrons

Tant els homes com les dones tenen fol·licles pilosos al voltant dels mugrons als quals pot créixer el cabell|pèl, que en algunes ocasions arriben a ser més foscos i aspres que en altres zones del cos.

Els nervis de la mama i el mugró difereixen en homes i dones

En un curiós estudi dut a terme per experts del Regne Unit es va analitzar la innervació del mugró i l’arèola i curiosament van descobrir que els nervis es disseminen més en les dones que en els homes, la qual cosa provoca que tinguin molta més sensibilitat en aquesta zona.

Pit homeEls nervis dels mugrons són diferents entre els homes i les dones

La seva mida mitjana

En un estudi de 2009 realitzat al Japó en el qual es van analitzar 300 mugrons i arèoles de dones, els resultats van concloure que el diàmetre mitjà de l’arèola era de 4 cm i el del mugró d’1,3 cm. L’altura|alçària mitjana era 0,9 cm.

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: