Coneix aquests trucs casolans per combatre els refredats

Amb aquest descens tan inesperat de les temperatures el setembre –que és propi de mesos més avançats– estan estenent-se com una plaga els virus que causen els refredats, una de les malalties més comunes quan arriba el fred.

És important saber que el virus que causa el refredat comú no és el mateix que el de la grip, encara que alguns es pensin que sí. El cert és que és una de les principals causes d'absentisme dels nens a l'escola i dels adults a la feina i cada any es produeixen milers de casos.

Els símptomes del refredat són el mal de coll, la congestió nasal i la tos, els esternuts, el dolor per tot el cos i més focalitzat en el cap, entre d'altres. Generalment durant entre 7 i 10 dies i els antibiòtics no serveixen per curar-lo. Només es poden pal·liar els símptomes i intentar portar-lo el millor possible estant atent que no derivi en altres complicacions més greus com la bronquitis i la pneumònia.

Refredat

Però sí que existeixen alguns remeis que ens ajuden a portar-lo de la forma més suportable possible durant el temps que estiguem constipats, així com fer una bona tasca de prevenció per evitar el contagi. Dins d'aquesta prevenció hi ha el no tocar-se les zones del nas, els ulls i la boca, es recomana utilitzar mocadors de paper i no tornar a utilitzar-los, és important rentar-se les mans amb freqüència i també seguir una alimentació saludable.

Una vegada contret el constipat, es pot tractar amb els tractaments convencionals per millorar la congestió o evitar el dolor corporal; però a més, existeixen alguns trucs casolans per posar en pràctica.

Realitzar banys de vapor amb les fulles de l'eucaliptus

La fulla d'aquest arbre té propietats expectorants, per la qual cosa és molt adequada per prendre banys de vapor i aclarir les vies respiratòries.

Fer gàrgares per aclarir el coll

Per evitar el mal de coll, podem prendre infusions al llarg del dia, que a més ens hidraten. Un bon exemple és la infusió de farigola amb mel i llimona, que proporciona un cert alleujament del malestar en aquesta part del cos quan s'està malalt. La infusió de calèndula o la de regalèssia són també útils per tractar el refredat comú.

Infusión

Donar-se una dutxa o un bany calents

La calor i la humitat durant la dutxa alleugen i aclareixen la congestió nasal, sobretot si se li afegeix algun oli essencial, com el de la lavanda o el sàndal.

Augmentar el consum d'aliments amb vitamina C

La vitamina C és un nutrient essencial per millorar el sistema immunològic de les persones i ajuda a combatre malalties. La podem trobar en fruits com la taronja, la mandarina o el kiwi. També és present en hortalisses com el bròcoli o la coliflor.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: