Condemnen a 23 anys de presó el gerent d’uns cinemes del Maresme per abusar de menors

S’aprofitava del seu càrrec com a gerent en uns cinemes del Maresme per contactar amb menors d’entre 13 i 17 anys als que oferia feina repartint publicitat a les sales. D’alguns en va acabar abusant a les mateixes instal·lacions, quan ja s’havia guanyat la seva confiança. A d’altres els va pagar a canvi de favors sexuals. L’Audiència de Barcelona ha condemnat l’home a més de 23 anys de presó. Considera que amb aquest mètode va abusar almenys de set nois menors entre 2007 i 2011, a qui també haurà d’indemnitzar amb més de 46.000 euros.

La condemna s’allunya però de la petició de 43 anys de presó que havia fet la Fiscalia perquè el tribunal no ha donat per provats alguns dels delictes que el ministeri públic també atribuïa a l’acusat, com ara el d’exhibicionisme o alguns dels casos de prostitució i corrupció de menors. La sala però no dona cap credibilitat a la declaració de l’home, que al judici va admetre conèixer algunes de les víctimes però va negar haver-ne abusat i va al·legar que patia una disfunció erèctil. El tribunal no veu incompatible aquest fet amb les pràctiques que obligava a fer als nois. Per contra, els magistrats posen en valor el relat dels joves, de qui destaca que tot i no tenir cap relació entre ells coincideixen a l’hora d’explicar on es van produir els abusos i de quina manera. Per la sala això demostra la seva veracitat.

Segons la sentència, l’home s’aprofitava de la seva “condició de superioritat”, tant física, com laboral, com d’edat, sobre de les víctimes per acabar-ne abusant. El tribunal destaca que sempre triava nois d’origen estranger i “amb necessitats econòmiques” per convèncer-los a base de diners. En la majoria dels casos els portava a una estança al costat del seu despatx, als mateixos cinemes, que sempre estava tancada en clau. Quan la policia va escorcollar les instal·lacions hi va trobar-hi un matalàs, lubricants i revistes pornogràfiques.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: