Condemnada una periodista per cridar “maricó d’Espanya” a un assessor del PP

Rate this post

El Jutjat Penal número quatre de València ha condemnat a la periodista Tona Català, dona del president de les Corts, Enric Morera, al pagament d’una multa de 900 euros i a indemnitzar amb 3.000 euros Luis Salom, assessor del PP en l’Ajuntament de València, per insultar-lo en una xarxa social amb les expressions «prostitut fatxa» i «maricó d’Espanya».

La magistrada considera Català autor d’un delicte d’injúries greus amb publicitat, sense circumstàncies modificatives de la responsabilitat. Contra la resolució hi ha recurs d’apel·lació. La jutgessa estima provat que Salom és una persona pública no només per l’acompliment d’un càrrec sinó perquè anteriorment ja apareixia «amb certa freqüència» en els mitjans de comunicació per la seva «afinitat» amb polítics i càrrecs del PP i entén que si bé les paraules de Català no van contribuir «de manera significativa» a la imatge que l’assessor projectava de forma pública, sí que es va veure afectat el seu honor.

No obstant això, afirma que la quantitat indemnitzatòria «més ajustada a la realitat» dels insults és de 3.000 euros i no els 20.000 que reclamava el querellant, que a més demanava 5.400 euros de multa.

Català va assegurar en la vista que es penedia del text, del que ja havia fet una rectificació i que ja ho havia dit en la conciliació. Va argumentar que estava «molt cansada» perquè Salom portava «tres anys arremetent contra la seva filla, que era menor d’edat i a través de les xarxes socials deia que era una ‘bruta’».

Anar a la font
Àngel Martínez

Powered by WPeMatico

Translate »