Concedeixen una bandera blava a la “platja” de Madrid i la xarxa s’indigna

Rate this post

Fa 30 anys un grup pop madrileny. Los Refrescos, va fer-se famós amb la cançó Aquí no hay playa. Lloaven les meravelles de la capital d’Espanya però recordaven a la tornada“Vaya vaya, aquí no hay playa”. No comptaven amb que si Franco feia pantanus Rajoy, a través del Ministeri de Medi Ambient, aconseguiria bandera blava a un pantà de Madrid. Dir-ne platja d’un sorral sense onades i amb aigua dolça és com dir-li a Rajoy estadista. És el segon cop que es pren la decisió de concedir aquesta distinció mediambiental a una comunitat sense mar com Madrid. Ja la tenia Extremadura, anomenada paradoxalment Playa Dulce, que ha aconseguit tenir també “port esportiu”. Només els falta confraria de pescadors i port de creuers. Aquesta és la foto de la nova platja de Madrid:

pantano San Juan Madrid EFE

EFE

El diari ABC tenia a punt el titular “El procés hace que empresas y playas vayan a Madrid” però s’han conformat amb aquest: Madrid consigue su primera bandera azul a mejor playa y la Barceloneta la pierde. La premsa unionista veu la concessió a la platja Virgen de la Nueva com un miracle i aprofitant que el Manzanares passa per Madrid destaca que Barcelona perd dues banderes blaves.

tejerina efe

EFE

Les platges de la Barceloneta i la Nova Icària no són considerades idònies per al bany segons el ministeri d’Isabel García Tejerina i el jurat internacional. En canvi el pantà de San Juan ha obrat el miracle perquè el sant arribi a papa. La xarxa se’n fot, com no podia ser d’altra manera.

Queda pendent que Catalunya aconsegueixi una bandera blava inventada per la platja inexistent del municipi ideat (per la Guàrdia Civil) de Sant Esteve de les Roures. Allà on actuarà la cantant fictícia Leticia Sabater i se celebrarà una cursa d’unicorns adults.

Anar a la font
Marc Villanueva

Powered by WPeMatico

Translate »