Comín i Puig compareixeran aquest dijous davant les autoritats belgues

Els exconsellers Toni Comín i Lluis Puig, que es troben exiliats a Bèlgica, es posaran aquest dijous a disposició de les autoritats blegues, segons ha pogut saber l’ARA. El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, va reactivar les seves euroordres de detenció aquesta setmana a petició de la Fiscalia i com ja van avançar seguiran el mateix procediment que Carles Puigdemont. Puig i Comín es posaran a disposició de les autoritats policials i després declararan davant un jutge com marca el procediment. La seva defensa preveu que surtin de les dependències judicials a la tarda. 

La fiscalia de Brussel·les estava ahir a l’espera de les traduccions dels documents i, de moment, una portaveu assegura que no hi ha cap novetat. Tot i això, la traducció dels textos a l’anglès ha arribat aquest dimecres al matí al Regne Unit, on la policia ha rebutjat tramitar l’euroordre per a l’exconsellera Clara Ponsatí. De fet, tant Comín com Puig es mostren tranquils i confiats sobretot després d’aquesta primera decisió de la policia del Regne Unit de considerar “desproporcionada” l’euroordre per a Clara Ponsatí. “Si ja estàvem tranquils abans, ara encara ho estem més”, diu l’exconseller de Salut. La mateixa actitud mantén l’exconseller de Cultura, Lluís Puig. 

En el cas de l’expresident Puigdemont, quan es va reactivar la seva tercera euroordre es va posar a disposició de les autoritats policials de Brussel·les un vespre, va passar la nit retingut en dependències judicials i va acabar sent alliberat sense fiança i sota la condició de demanar permís per sortir de Bèlgica. S’espera, doncs, que el procés en aquest cas sigui similar. Per això, els exconsellers compten amb poder atendre els mitjans de comunicació aquest mateix dijous a la tarda. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: