Comín adverteix que el tram final per la independència serà “dramàtic” amb un preu “alt i injust”

Rate this post

“La pregunta que ens hem de fer és si volem acabar el camí que vam començar l’1-O, per dur que sigui, perquè el tram que queda per arribar fins al final, no ens hem d’enganyar més, serà dramàtic”, ha advertit el conseller Toni Comín en prendre la paraula durant l’acte de presentació del Consell per la República que s’està celebrant aquest dissabte a Brussel·les.

Segons el conseller, si l’Estat -que ha titllat de sinistre i fonamentalista- fos més normal, es podria fer la independència des de les institucionns, però es tracta d’un “Estat autoritari”. “Només podem fer la independència des de la mobilització, la societat, des del carrer, amb lluita no violenta, però lluita, acció pacífica, però acció”, ha assegurat reclamant “coratge i unitat republicana”.

Per Comín l’independentisme no se’n sortirà només si planteja aquest debat com un pols entre institucions, però sí ho aconseguirà si és un pols entre les seves institucions i la nostra societat, perquè “si es fa així la seva repressió, tard o d’hora col·lapsarà”.

A parer seu, Europa ja han entès que a Catalunya hi ha un pols entre autoritarisme i democràcia, per la qual cosa ha conclòs que: “Ha arribat l’hora, no podem esperar, ha arribat l’hora de pagar el preu, alt, injust, però inevitable de la nostra llibertat, només si estem disposats a pagar aquest preu serem lliures”.

Anar a la font
Marta Lasalas

Powered by WPeMatico

Translate »