Comencen les obres per a la millora del sanejament de les aigües residuals de Maçanet de Cabrenys

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha iniciat les obres per a millorar el sanejament de les aigües residuals del municipi de Maçanet de Cabrenys, a la comarca de l’Alt Empordà. L’inici dels treballs, supervisats avui pel director de l’Agència, Lluís Ridao, acompanyat per tècnics de l’ACA i de l’empresa constructora Ute Arema-Rubau-Ciclaigua, consisteixen en la construcció d’una depuradora al nucli de la Casanova, que sanejarà totes les aigües residuals generades en el municipi. Les obres tindran una durada aproximada de nou mesos, es destinaran prop de 4 milions d’euros en els treballs i el contracte preveu també l’explotació d’aquest sistema de sanejament durant un any.

La nova depuradora serà de tipus biològic amb aeració prolongada i eliminació de nutrients, que tindrà una capacitat de tractament de 300 m3/dia i aportarà les aigües degudament tractades a la riera de Fraussa, millorant mediambientalment la qualitat de la conca del riu Muga.

El projecte també contempla la construcció d’un col·lector amb una extensió propera als 850 metres, que recollirà les aigües residuals generades en el municipi i transportar-les cap a la depuradora per al seu tractament.

gencat.cat – Sala de premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: