Comença el judici a tres suposats sicaris que van matar un home per error a Madrid

L’Audiència Provincial de Madrid jutja des d’avui tres sicaris que s’enfronten a penes de fins a 23 anys de presó acusats d’assassinar el 2014 una persona a qui van confondre amb l’objectiu que els havien encarregat. Un jurat popular s’encarregarà del judici a Breiner August P.T., Johnson Andrés M.V. i José Arbey R.A., per a qui el fiscal demana, respectivament, condemnes de 23 anys, 18 anys i mig i 18 anys de presó.

Se’ls acusa d’assassinar per error José Luis Lucas Serrano, un jove madrileny a qui van confondre amb la persona que els havien encarregat matar. Segons recull Efe d”El Español’, pretenien matar un lladre –especialitzat en fer encastaments en aparadors– que s’assemblava a la víctima i que feia servir el mateix model de cotxe. El mateix mitjà va publicar que José Arbey R.A. dirigia una “oficina de cobraments” de narcotraficants a Madrid i havia sigut detingut prèviament per diversos homicidis, però sempre n’havia resultat absolt.

Breiner August, considerat autor material dels trets, va ser detingut quan intentava passar de Colòmbia a Guatemala el 31 de maig del 2016 en virtut d’una ordre de detenció internacional. Poques hores abans havia estat detingut a Madrid Johnson Andrés, l’home que suposadament va lliurar l’arma a Breiner. José Arbey havia estat arrestat prèviament per una altra investigació.

La fiscalia relata en el seu escrit d’acusació particular que Breiner, amb el casc de motorista posat, va disparar contra l’objectiu equivocat en vuit ocasions, a la cara, al coll i al braç. La víctima va morir instants després. Els fets van tenir lloc al barri madrileny d’Usera. Els altres dos van ser els cooperadors necessaris per cometre el crim.

L’autor va fugir a Alacant, des d’on va avisar José Arbey, que aquella mateixa nit va anar al seu apartament a desfer-se de les seves pertinences. Després, sempre segons el fiscal, va passar per la zona del crim per informar del desenvolupament de les indagacions policials.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: