Comença als Caputxins el dejuni en suport dels presos i contra el TC

Rate this post

Passats dos quarts de deu del matí ha començat al convent del Caputxins de Sarrià la tancada i dejuni de membres del Govern i diputats de JxCat, ERC i la CUP en suport dels presos polítics en vaga de fam i en contra del Tribunal Constitucional

 

Més d’una vintena de membres del Goven i diputats participen en la tancada. Els primers en arribar han estat la consellera de la presidència Elsa Artadi, la consellera de Cultura, Laura Borràs, el conseller Damià Calvet i els diputats Carles Riera (CUP), Francesc Ten, Gemma Geis i  Francesc de Dalmases.

Els convocants denuncien que “la Constitució espanyola és una presó de llibertats” i que l’Estat espanyol “vulnera els drets de presos polítics i llibertats”. Al seu parer, la Constitució “bloqueja l’exercici de drets fonamentals com el dret a l’autodeterminació”, permet la repressió violenta d’expressions plenament democràtiques i la vulneració dels drets a la llibertat d’expressió i la representació política.

 

La tancada, oberta a tothom, es prolongarà durant 24 hores. Al llarg del dia se celebraran diverses conferències en relació amb la justícia i la lluita no violenta que pronunciaran, entre d’altres, els diputats Ruben Wagensberg (ERC) i Carles Riera (CUP), la consellera de Presidència, Elsa Artadi (JxCat), l’advocat Jaume Alonso Cuevillas, el filòsof Xavier Antich i l’economista i president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveras.

(Seguirà ampliació)

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »