Com pots saber si algú en concret t’ha bloquejat a Whatsapp

Li ha passat a tothom alguna vegada. Envies un missatge per Whatsapp a algun dels teus contactes i no reps cap resposta en hores, dies… Potser quan t'ha passat has pensat que aquesta persona que no et contesta, i que té tota la pinta que no ho farà, t'ha pogut bloquejar.

Afortunadament, des de fa molt temps Whatsapp permet bloquejar l'usuari que estimis. És una mesura del més adequada si tenim en compte que amb l'enorme quantitat de milions d'usuaris que utilitzen aquesta aplicació de missatgeria instantània, no és forassenyat pensar que en qualsevol moment pot aparèixer algú que es dediqui a molestar-te o a fer-te la vida impossible.

Dona móvil

Però tot i així, ningú no s'espera que un dels seus contactes li vagi a bloquejar, sobretot si no hi ha hagut cap desacord entre ambdós. Bo, ja que malgrat tot, pot passar i no només això, sinó que passa relativament sovint. Però, com pots saber si aquesta persona que no et respon als missatges t'ha bloquejat o no? A continuació veurem alguns passos per provar d'esbrinar-ho.

El doble check

Si una persona t'ha bloquejat en Whatsapp, automàticament deixa de rebre els teus missatges per molt que l'escriguis. Si amb el pas del temps veus que juntament amb text del missatge que li has enviat només apareix un signe de check (√) en lloc dels dos (√√) –que quan estan en negre indiquen que s'ha rebut i quan apareixen en blau, que s'ha llegit–, pot ser un primer indici que les teves sospites poden no estar mal encaminades. Però tot i així, et queda camí per recórrer en la teva investigació.

La seva foto de perfil

Si entres en el perfil de Whatsapp del teu contacte i veus que no té cap foto de perfil, pot ser un altre indicador sospitós. Sobretot si fins fa poc apareixia sempre una imatge o fins i tot més si et consta haver-lo vist canviar de foto des que el tens en Whatsapp. Podria ser que de sobte el teu contacte s'hagués tornat més gelós de la seva privacitat però, podent ser així, no és el més habitual. Si a l'absència de foto de perfil li sumes que van passant els dies i aquell missatge que li vas enviar continua sense passar del check al doble check, la sospita aniria consolidant-se. Però encara caldria continuar realitzant comprovacions.

No mostra la seva última connexió

Whatsapp et permet elegir si vols mostrar a la resta d'usuaris quan va ser l'última vegada que vas obrir l'aplicació o no. A canvi, si decideixes ocultar aquesta informació tampoc tu no sabràs quan ho han fet els altres. Malgrat que això és així –i la qual cosa qualsevol pot decidir canviar l'opció quan desitgi–, el que és inevitable, s'hagi triat una modalitat o una altra, és que mentre estàs connectat, Whatsapp reveli que estàs En línia. Si no ets capaç de veure mai que es troba En línia, tens tot el dret per incrementar les teves sospites que t'ha bloquejat.

Noia whatsapp

Prova a afegir-li un grup

I arribem al moment de la prova definitiva. Si totes les accions anteriors et porten a pensar que es tracta d'un bloqueig, intenta afegir-li un grup de Whatsapp. El primer que has de fer és crear un nou grup. Després, afegir el mateix a un contacte de la teva confiança. Arribat aquest punt, prem en l'opció Afegir participants i introdueix en el grup el contacte del qual fa temps que sospites que t'ha bloquejat. Si Whatsapp et mostra una notificació que diu no es va poder afegir a XXX, no tinguis ja cap dubte que el teu contacte t'ha bloquejat en algun moment i que manté el bloqueig sobre tu. Es tracta d'una prova definitiva però una mica arriscada, per invasiva. Perquè si el contacte no t'ha bloquejat i li has afegit a un grup en el qual no té sentit que hi sigui, podria arribar a pensar malament de tu. Per això és l'última prova a realitzar d'entre totes les citades.

Finalment, has de saber que si ambdós ja estàveu en un altre grup de Whatsapp, podràs veure'l participar en aquest grup concret però no podràs contactar en privat amb ell mentre no et desbloquegi.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: