Com fer els teus propis mobles amb palets de fusta

Rate this post

Si vols construir els teus propis mobles amb palets i no saps com enfrontar-te a les eines, et presentem un recull de 5 propostes per fabricar amb les teves pròpies mans. Mobiliari pràctic i original: com construir un sofà, una taula, una estanteria, un capçal de llit o una jardinera de palets. Qualsevol és capaç de muntar aquest tipus de mobles si hi inverteix temps i paciència.

Els tutorials que us presentem no tenen una gran dificultat. Tot i així, assegureu-vos de preparar un entorn on pugueu treballar amb comoditat, i on podeu accedir a eines bàsiques per treballar la fusta amb facilitat. Una serra, martell, paper de vidre, claus, vernís i pinzells seran els teus grans aliats. A més, depèn d’on aconsegueixis les fustes, t’hauràs d’assegurar de fer un tractament previ (amb un esprai) per a que no contingui humitats o fongs.

Com construir un sofà amb palets

Si el que necessites és omplir el menjador o la terrassa amb un moble on acomodar els teus convidats, la millor opció és construir un sofà. A continuació et presentem un tutorial per fer-lo amb les teves pròpies mans:

Per fer-lo més confortable, el millor és comptar amb uns coixins. Pots comprar-ne clicant a la imatge.

Coixí sofà amazon

Com construir una taula amb palets

En cas de voler omplir la teva sala amb un moble útil, on poder guardar revistes o recolzar el cafè, pots fer-te una taula baixa.

El millor complement per a aquest tipus de taules són unes rodes, perquè no es converteixi en un mobiliari estàtic i molest.

Rodes per taula amazon

Un altre complement que es pot afegir a la taula són calaixos. Aquests estan especialment dissenyats per encaixar en palets.

Calaixos taula amazon

Com construir una estanteria amb palets

En aquest cas, us presentem dos tipus d’estanteries. En el primer tutorial us presentem un moble fàcil de fer, i que complirà una funció estètica. El segon tutorial comporta una mica més de dificultat, però alhora semblarà més original.

La primera opció, sencilla i fàcil: 

La segona opció, afegint-hi cordes: 

Com construir un capçal de llit amb palets

Si no saps ben bé com coronar el teu llit, la teva millor opció és un capçal de fusta. Aquest moble, a més, ofereix moltes opcions de decoració, ja que més enllà del vernís es pot pintar seguint l’estil de cadascú. Escriure-hi el nom o penjar-hi fotos són opcions creatives i que faran diferent cada capçal.

Com construir una jardinera amb palets

L’últim moble és una construcció per a les nostres plantes. Si no sabem on col·locar els testos, la millor opció és construir una jardinera que pot funcionar en una paret d’interior o d’exterior. Us presentem dues propostes, totes dues d’un nivell fàcil, però amb metodologies de construcció diferents.

La primera, una estanteria feta únicament de fusta: 

La segona, una ‘calaixera’ per a les nostres plantes feta amb fusta i roba: 

Cinc propostes fàcils que faran de casa vostra l’enveja de totes les visites.

Anar a la font
Imanol Lopez

Powered by WPeMatico

Translate »