Com confinarà el Govern els sense sostre?

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat ha anunciat aquest diumenge que habilitarà "nous equipaments de manera temporal i amb caràcter urgent" per poder complir el confinament domiciliari dels sense sostre "allà on sigui necessari per evitar aglomeracions".

Així ho ha explicat la conselleria en un comunicat, en què ha informat de les "mesures excepcionals per garantir l'atenció" a les persones sense llar a Catalunya, en coordinació amb els plans locals d'emergència dels municipis, la Creu Roja i entitats socials.

Entre aquestes mesures hi ha la "detecció proactiva" de persones sense sostre que puguin estar contagiades del coronavirus, tant les ateses als equipaments com les que pernocten al carrer.

El confinament domiciliari, en cas de necessitat, es farà en el recurs residencial que determini l'Àrea Bàsica de Serveis Socials en coordinació amb les entitats socials.

S'habilitaran nous equipaments

S'habilitaran temporalment nous equipaments on sigui necessari per evitar aglomeracions en els dormitoris i espais d'ús comú dels equipaments.

Pel que fa als centres residencials d'infància i adolescència, se suspendran les visites i permisos de sortida a casa de familiars, excursions i activitats de lleure a l'exterior.

Entre les mesures anunciades per la conselleria també hi figura el "tancament al públic de totes les Oficines de Treball de la Generalitat i prestació de servei via telefònica o telemàtica".

Queden suspesos els terminis administratius per a qualsevol tipus de tramitacions per als ciutadans.

De la seva banda, l'Institut Català d'Acolliment i Adopció ha decidit prendre mesures que afecten als seus procediments, en prevenció davant la pandèmia de coronavirus.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: