Com afectarà la vaga al món cultural?

Rate this post

L’aturada de país del 3 d’octubre va tenir un seguiment molt gran en el món cultural: la majoria de museus del Principat van tancar, molts teatres van suspendre les funcions i es van cancel·lar desenes d’actuacions musicals i concerts. Una situació que sembla que no es repetirà durant la vaga general que hi ha convocada per demà, que tindrà un seguiment desigual en el món de la cultura.

Tot i això el balanç no és definitiu perquè moltes empreses tracten l’aturada de país com una vaga laboral i per tant cada treballador s’hi adhereix individualment. I això pot afectar el funcionament d’alguns actes, que s’hagin de suspendre a última hora per falta de personal. Aquest és el cas de la majoria de teatres i d’alguns museus, que resten a l’espera de saber si podran fer funció o obrir les sales depenent del nombre de treballadors que secundin la mobilització.

Un dels primers a anunciar que donava suport la convocatòria de vaga va ser Xavi Sarrià. El músic està en plena ronda de presentació de Amb l’esperança entre les dents, el seu primer treball en solitari, i a principis de setmana va anunciar que ajornava el concert que tenia previst per aquest vespre a Barcelona. El concert, que finalment es farà el 15 de novembre, s’havia de fer a la sala Apolo, un dels equipaments que també ha suspès la programació per unir-se a la vaga. A l’Apolo se li han sumat altres sales de concerts com ara el Jamboree Jazz Club, Sidecar, la sala Tarantos, Razzmatazz i el Centre Artesà Tradicionàrius.

Pel que fa als museus, cap institució s’ha adherit oficialment a l’aturada però la Fundació Tàpias i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona han anunciat que tancaran portes. Molts museus també han mogut les dates d’algunes activitats paral·leles: el Museu d’Art Contemporani de Barcelona ha posposat la inauguració l’exposició de Rosemarie Castro Enfoncant a l’infinit i el Museu Nacional d’Art de Catalunya també ha cancel·lat la programació complementària. Aquest museu, juntament amb el Museu Picasso i la Fundació Miró, resta a l’espera de saber si podran obrir les sales en funció del seguiment de la vaga entre el personal.

La vaga també es farà sentir a Igualada, on avui havia de començar el festival Rec. Aquest mercat que aplega moda, música i gastronomia tradicionalment dura quatre dies però en aquesta edició ha decidit escurçar un dia de programació i finalment es farà de dijous a dissabte.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »