Colau treu a lluir l’orgull de la “gent comuna” i demana concentrar el vot progressista

Més emoció que confrontació política. Els comuns han escollit la plaça Catalunya, l’escenari del 15-M, per fer el seu acte central de campanya, un míting festiu, amb música em directe, uns 3.000 assistents i llàgrimes d’emoció: les de la candidata, Ada Colau. Després de dies de dards als rivals -sobretot, al republicà Ernest Maragall-, avui l’objectiu era posar en valor la feina feta i remarcar que tenen clar d’on venen i que volen seguir governant per la “gent comuna”. Colau, de fet no ha ni pronunciat  els noms d’Ernest Maragall (ERC) i Jaume Collboni (PSC). Només ha reiterat els seus recels perquè aquests partits puguin pactar amb la dreta -amb Junts per Catalunya i Manuel Valls- i ha demanat concentrar el vot progressista com a única “garantia” que la ciutat manté les polítiques “valentes”.”Des de Barcelona, tenim la responsabilitat mantenir quatre anys més de polítiques valentes”, ha defensat-

Colau ha apel·lat directament a les emocions, a l’esperit del 15-M i a la “força de la gent comuna”. “Parlo com a persona que sap el que és no arribar a final de mes i què és enfrontar-se a un tall de llum i que et tallin el telèfon, som això i ens mirem a la cara quatre anys després i ens podem reconèixer” ,  ha defensat entre llàgrimes i entre crits de ‘sí que es pot’ i ‘alcaldessa’. Unes 3.000 persones han seguit en directe el míting que, com el conjunt de la campanya, ha tingut la musica en directe i l’ambient festiu com a protagonistes. Els comuns han mobilitzat des d’un cor creat a iniciativa pròpia fins a brigades de gent vinguda de fora de Catalunya per visualitzar el suport a Colau. 

Dues protestes han interromput l’inici de míting de la candidata La primera, sobre les llistes d’espera a la mesa d’habitatge -Colau ha culpat el Govern de no atendre les necessitats de la ciutat- i la segona, pel desallotjament d’un espai okupat, que ha tensionat més l’ambient de la plaça. “T enim més poder del que ens han fer creure i està tot per guanyar. Els límits els posareu vosaltres” ha assegurat la candidata, que ha assegurat que aquest diumenge Barcelona “tornarà a demostrar al món que sí que es pot”. En el seu balanç del mandat, sí que ha tingut paraules dures per als partits d’esquerres del consistori, als que ha acusat d’haver bloquejat projectes importants per a la ciutat, com la funerària pública, per “interessos partidistes”. I, per això, ha insistit a erigir-se com l’únic vot útil per assegurar que els canvis continuen.

Abans que ella i entre actuacions musicals com la d’Andrea Motis, han agafat la paraula Tito Álvarez, portaveu d’Élite Taxi, que ha assegurat que el “95% dels taxistes de la ciutat votaran Colau i -ell sí- ha atacat Maragall per les seves paraules sobre Uber i Cabify, i també la periodista Cristina Fallarás, que ha recordat que va ser el govern de Colau el que va prendre decisions com treure el bust del rei o deixar d’assistir a la missa de la Mercè. Precisament a la monarquia s’ha referit, també, qui ha sigut la ma dreta de Colau al consistori, Gerardo Pisarello, que ha lamentat que avui, des de la seva nova etapa al Congrés, ha hagut d’estar “quatre hores sota un quadre de Felip de Borbó” i ho ja contestat amb l’orgull e tenir “una alcaldessa republicana”. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: