Colau portarà al ple de març una proposta sobre el tramvia per la Diagonal

Rate this post

La tinenta d’alcalde de Mobilitat de Barcelona, Janet Sanz, ha anunciat aquest dijous que el Govern municipal portarà una “proposta de decisió política” sobre la connexió del tramvia per l’avinguda Diagonal al ple del 23 de març.

En la seva intervenció en l’última sessió de la comissió d’estudi sobre tramvia i connectivitat del transport en la Diagonal, Sanz ha dit que, finalitzat el debat tècnic, és “el moment de la política”.

“Hem ofert tota la informació, però ha arribat el moment de concretar i decidir com el portem cap endavant. És el moment de decidir-se i impulsar una proposta concreta”, ha defensat.

Sanz ha convingut que serà un “repte” portar una proposta al ple de març, per la qual cosa ha explicat que té per davant 37 dies per continuar treballant amb els grups municipals i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM).

“Mai en aquesta ciutat no s’havia fet un debat similar al que hem fet amb el tramvia”, i ha expressat que hi ha grups amb què el Govern no comparteix model de mobilitat, per la qual cosa ha apostat amb avançar amb els que sí que ho fan.

Falta de consens

Al final de la comissió d’estudi, que no ha propiciat canvis significatius en els posicionaments dels grups, l’oposició ha coincidit en la “falta de consens” tècnic, polític i social.

La regidora del grup Demòcrata Francina Vila ha assegurat que no s’ha resolt si existeix una demanda necessària que justifiqui la inversió, i ha al·legat que el trànsit de l’Eixample i de tota la ciutat empitjorarà, per la qual cosa ha apostat per la línia D30.

Koldo Blanco (Cs) ha observat que la reducció de carrils que suposa el tramvia generarà més congestió i contaminació, i ha alertat que no és possible rescatar les concessions privades pel seu elevat cost.

El regidor d’ERC Jordi Coronas ha subratllat que el Govern no té el suport necessari dels grups, i ha dit que aquest model faria perdre validacions a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) en favor de l’empresa privada.

Calendari i model de gestió

Montserrat Ballarín (PSC) ha reclamat al Govern municipal que la proposta inclogui un calendari i un model de gestió: “Pensem que si el Govern exerceix el seu lideratge encara som a temps de fer la connexió”.

El regidor del PP Javier Mulleras ha criticat que la comissió només ha servit per “vestir una decisió ja presa” per l’Executiu, i ha reiterat que no existeix una majoria clara per impulsar la connexió del tramvia.

Maria José Lecha (CUP) ha criticat que l’Ajuntament permeti a empreses privades fer negoci amb el transport públic de la ciutat: “No podem admetre que no se’n vagi cap al camí d’una gestió totalment pública”.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »