Colau i Maragall comencen empatats la campanya per guanyar Barcelona, segons el CIS

Fa mesos que les enquestes pronostiquen que la batalla per l’alcaldia de Barcelona serà cosa de dos. Ada Colau i Ernest Maragall comencen la campanya empatats, segons el macrobaròmetre que ha fet públic aquest dijous el Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), que apunta un lleuger avantatge d’una dècima per a l’actual alcaldessa de la ciutat. Barcelona en Comú sumaria el 23% dels vots i entre 10 i 11 regidors -en va aconseguir 11 el 2015- i superaria lleugerament a Ernest Maragall, que pugna directament per ser l’alcaldable més votat amb el 22,9% dels suports i entre 9 i 11 regidors. El marge d’error de l’enquesta és del 3,6% i, per tant, el CIS deixa molt oberta la pugna per l’alcaldia.

Només una aliança entre ERC i els comuns garantiria un govern amb majoria absoluta, ja que la resta de candidatures se situen a gran distància. El tercer en lliça seria Jaume Collboni i el PSC amb 6-7 regidors i el 12,7% dels vots, situant-se per davant de Manuel Valls, al que les enquestes només li donen 5-6 regidors i menys del 12% dels sufragis. JxCat, amb Joaquim Forn al capdavant, seria cinquena força i empataria amb Ciutadans (5-6) en la caiguda més pronunciada respecte als resultats d’ara fa quatre anys, quan Xavier Trias va perdre l’alcaldia tot i arribar als 10 regidors.

El PP (2-3), que encapçala Josep Bou, i la CUP (2), amb Anna Saliente al capdavant, aconseguirien entrar en el consistori superant el 5% dels suports i no entrarien ni Jordi Graupera (Barcelona és Capital-Primàries) ni Vox.

Quinze dies per ser la força més votada

Qui serà el proper alcalde de la ciutat? Ni el bloc independentista (16-19) ni la suma dels comuns i el PSC (16-17) arribarien a la majoria absoluta i la importància d’esdevenir la força més votada esdevé cabdal per aconseguir l’alcaldia en segona volta. Hi ha, però, una tercera opció: un pacte entre ERC i BComú, que podria arribar als 21 regidors. Aquesta hipotètica aliança fins i tot obriria la porta a què els dos principals partits de l’ajuntament es repartissin l’alcaldia, una situació habitual en altres municipis però que encara no s’ha donat mai a Barcelona.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: