Colau exigeix a Sánchez i Torra que dialoguin i fugin del “càlcul electoralista”

Només el diàleg “discret i serè” des del “respecte” contribuirà a desescalar la tensió generada a Catalunya des de la publicació de la sentència del Tribunal Suprem. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, exigeix, per tant, que el president en funcions del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat, Quim Torra, “s’asseguin i dialoguin”, no ja per trobar una solució al conflicte de fons, “que no arribarà en poc temps”, però sí per resoldre la crisi generada a partir de les condemnes contra els nou presos polítics. En una compareixença institucional (amb preguntes), Colau ha reclamat als dos líders polítics que, per començar, “abandonin el càlcul electoral a curt termini”. “Ens hi juguem molt més que unes eleccions”, ha apuntat en relació a la proximitat del 10-N.

L’alcaldessa de Barcelona s’ha mostrat disposada a contribuir per desbloquejar el diàleg entre institucions, però ha recordat que la responsabilitat correspon a la Generalitat i La Moncloa. En aquest sentit, ha criticat als dos presidents. A Torra, per haver tornar a posar la via unilateral sobre la taula en la seva intervenció dijous passat al Parlament: “És una via que va fracassar i que no té consens a Catalunya”. I a Sánchez, per no haver-li agafat el telèfon al president de la Generalitat: “Quan s’ha d’agafar el telèfon és precisament en els moments difícils”.

En la compareixença a l’Ajuntament de Barcelona, Colau també s’ha justificat per no haver participar aquest dissabte en la reunió al Palau de la Generalitat amb el president Torra i els alcaldes de Girona, Lleida i Tarragona. “No vull introduir ni més discrepàncies ni més soroll. Era una compareixença als mitjans de comunicació i no crec que fos adequada”, ha assenyalat. Segons ella, Torra la va trucar la nit de divendres per plantejar-li i ella ja li va mostrar la seva disconformitat. “A les reunions de treball sense línies vermelles hi aniré sempre”, ha afegit.

Colau sí va participar, en canvi, en la trobada amb sindicats i patronals que va impulsar el president del Parlament, Roger Torrent, dissabte a la tarda a la cambra catalana. “Aquella va ser una primera reunió de treball amb objectius molt bàsics: Compartir l’anàlisi dels dies complicats que hem passat i expressar la voluntat de generar espais estables de trobada, posant la desescalada del conflicte com a primer objectiu”, ha indicat. El fet que no hi hagués atenció als mitjans de comunicació -es va fer, això sí, una nota de premsa- va ser bàsic, en opinió de l’alcaldessa, per poder-hi participar, tot i que se la va convocar aquell mateix matí.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: