Colau demana per carta que Forn pugui assistir al ple de cartipàs de dimarts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat per carta que Joaquim Forn pugui participar del ple que dimarts vinent se celebra a l’Ajuntament de Barcelona. En un escrit amb data de 5 de juliol, remès a l’advocat Francesc Homs, Colau demana que el pres polític acudeixi a un ple “extraordinari” de “caràcter organitzatiu”.

“Al mateix temps, des d’una perspectiva més general, tinc especial interès en traslladar-los la meva plena disposició a realitzar les gestions que es considerin convenients i adequades per permetre al Sr. Forn l’exercici de les funcions de regidor de l’Ajuntament de Barcelona”, diu Colau, que remarca “l’obligació i voluntat ferma” de realitzar tot el que sigui necessari per “garantir el ple exercici dels des de tots els membres de la Corporació i del Sr. Joaquim Forn en particular”, donant resposta a “l’inequívoc compromís” de defensa dels “principis democràtics dels drets polítics” del conjunt de ciutadania de Barcelona.

Colau recorda, amb un clar missatge al Suprem, que Forn va participar en “la sessió constitutiva de l’Ajuntament”, que es va ajustar “en tot moment” a les “determinacions contingudes a la normativa” i en particular als “termes” de la “autorització” que el Suprem va dictaminar perquè Forn pogués assistir al ple constitutiu de l’Ajuntament.

La Fiscalia, que s’ha oposat a l’assistència del líder de JxCat a ple de cartipàs de dimarts, ja s’havia oposat que Forn participés al primer ple de l’Ajuntament, el que va investir Colau com a alcaldessa. Tot i això, el Suprem finalment va permetre que el polític català hi assistís.

Si finalment, el Suprem no permet a Forn sortir de la presó de Sant Esteve de Sesrovires, ERC i JxCat va sol·licitar al govern municipal que un regidor de BComú s’absentés de les votacions per respectar les majories.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: