Colau a Artadi: “Més que ‘business friendly’ vostès són ‘business’ salvatge, la llei de la selva”

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha qualificat la candidata de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, de “neoliberal” i l’ha acusat de no enfrontar-se a les grans empreses “perquè està sota les seves pressions”: “Vostès, més que ‘business friendly’ el que són és ‘business’ salvatge, la llei de la selva”, ha etzibat Colau a Artadi durant un cara a cara a SER Catalunya.

Colau ha acusat Junts per Catalunya d’haver “abandonat els barris més vulnerables” en els seus anteriors mandats i d’haver tirat endavant “milers de pisos turístics il·legals”. Al seu torn, Artadi ha retret a l’actual alcaldessa haver incomplert les seves promeses en habitatge: “Va dir que faria 8.000 pisos i només n’ha fet 800”.

Les dues candidates a l’alcaldia de Barcelona han discrepat pel que fa a les polítiques d’habitatge i no s’han posat d’acord sobre la quantitat de promocions i ajudes de la Generalitat. “L’Ajuntament té en marxa una setantena de promocions i la Generalitat només dues”, li ha retret Colau a Artadi, a la qual cosa Artadi ha respost: “No està tenint en compte totes les ajudes a famílies per pagar el lloguer o les ajudes als barris, que m’imagino que també compten, no?”

L’habitatge centra el primer debat d’alcaldables a Barcelona

En l’àmbit de la seguretat, Artadi ha carregat durament contra Colau i ha acusat el govern municipal de no tenir “cap estratègia en seguretat”. “Els fets delictius, en només quatre anys, han crescut un 30%, i això no havia passat mai abans”, ha dit la candidata de Junts per Catalunya. Al seu torn, Colau ha tornat a buscar el perfil més governamental d’Artadi i li ha retret el cas omís que ha fet el conseller d’Interior, Miquel Buch, a les seves peticions. L’actual alcaldessa ha dit que “amb aquest últim govern” han tingut més problemes de comunicació que mai: “Vam demanar més efectius dels Mossos d’Esquadra i el conseller Buch ens va respondre que Barcelona no necessita més policia”, ha explicat Colau, que ha insistit en el fet que “com a mínim 150 dels 500 nous Mossos que s’estan formant actualment a l’acadèmia haurien de ser destinats a Barcelona”. 

Pel que fa al Procés, Colau ha retret a Artadi que els partits independentistes fessin encallar els pressupostos generals de l’Estat, mentre que la candidata de JxCat ha insistit que no es pot oblidar la situació que viu Catalunya. 

En resposta a la pregunta de si els seus respectius partits donaran suport al socialista Miquel Iceta per presidir el Senat, tant Colau com Artadi han criticat que el partit socialista faci anuncis abans de buscar acords i han evitat posicionar-se sobre la qüestió.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: