Clara millora del temps aquest diumenge

Al llarg de la jornada, les temperatures remuntaran fins a valors propers i habituals per a l’època en molts indrets. Malgrat tot, aquesta nit ha estat serena i les temperatures han tornat a baixar fins a valors poc habituals –per sota dels 10ºC- en molts indrets de l’interior tot i trobar-nos pràcticament a les portes del mes de Juny. Entre les mínimes d’avui, destaquen (dades en ºC):

  • Das, 2º
  • Sant Pau de Segúries, 3º
  • El Pont de Suert, 4º
  • Montesquiu, 5º
  • La Quar, 6º
  • Orís, 6º
  • Sant Sadurní d’Osormort, 7º

Aquest diumenge les temperatures s’enfilaran ràpid amb el pas de les hores i els núvols baixos, que encara queden en alguns trams de la costa, també tendiran a desaparèixer al llarg del matí. La tramuntana i el mestral, seguiran bufant amb ganes –tant a l’Empordà com a l’Ebre i ponent- fins a primeres hores de la tarda i reescalfaran l’ambient en aquests sectors. Les temperatures màximes podrien superar lleugerament la marca dels 25ºC, sobretot cap a les terres de l’Ebre i també cap a ponent, però els valors d’entre 20 i 25ºC, ja sovintejaran a gran part del territori català.

 

De cara a la tarda, creixeran de nou nuvolades cap a la Catalunya central i també en moltes zones del prelitoral de Girona i Barcelona, on no es descarta que s’escapi algun ruixat al llarg de la tarda. En principi haurien de ser poc destacables i de curta durada.

 

Que ens espera de cara a la setmana vinent?

Sembla que el maig encara no ha dit la seva última paraula. A principis d’aquesta setmana vinent –entre dimarts i dimecres- ens visitarà un nou canvi de temps. Els ruixats i les tempestes reapareixeran en molts punts del territori durant les tardes de dimarts i dimecres. Tot plegat vindrà acompanyat d’un nou descens significatiu del termòmetre.

 

Tanmateix, tenim bones notícies. Cap a finals de setmana, coincidint amb l’entrada al mes de juny, els diferents mapes del temps es comencen a posar d’acord en que podríem tindre el primer episodi de calor de ple estiu de la temporada. Tot i això, encara falten molts dies i ho anirem confirmant en properes informacions.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: