Clam feminista als carrers: “Pacte incomplit anem per totes”

Rate this post

Xàtiva, Castelló, Xirivella, San Vicent de Raspeig i una vintena més de poblacions valencianes han donat suport a les concentracions convocades pels col·lectius feministes per a reclamar “la protecció del 51% de la població i exigir al govern de l’Estat que complí amb els seus compromisos i faça efectius els 200 milions d’euros acordats al pacte d’Estat contra la violència masclista i no 80 com s’han consignat als pressupostos Generals de 2018. #EnsHanFurtat120M, el moviment feminista considera una burla contra les dones aquest canvi de criteri, segons han explicat representants dels col·lectius convocants de la concentració. “No hi ha tan sols ni la garantia que els 80 milions pressuposats es destinen finalment a allò en què s’ha compromès el govern de Rajoy. “Es creu que és suficient amb el llaç que es va posar quan es va veure acorralat perquè el moviment feminista estava als carrers exigint justícia?”, li han recriminat al president d’el govern espanyol les manifestants. Pacte incomplit, anem per totes”.

Així mateix durant la concentració s’ha denunciat que s’està assassinant una mitjana de dues dones a la setmana, que les mesures de protecció no “són eficaces” i que “està demostrat que jutges i magistrats no tenen la formació adequada en matèria de gènere i violència masclista”.

La manifestació ha tingut el suport de partits polítics, sindicats i del govern valencià que ha fet saber que l’executiu valencià ja han exigit al Ministeri els diners compromesos per a lluitar contra la violència de gènere que al govern espanyol “li han caigut pel camí”. Durant la marxa també ha hagut referències a la necessitat de tractar el tem de la violència masclista a les escoles “han de fer una revolució feminista, en igualtat, perquè no poden repetir-se rols i estereotips que fomenten el maltractament cap a la dona”.

 

 

Anar a la font
Àngel Martínez

Powered by WPeMatico

Translate »