Clam contra l’irresponsable titular d’Antena 3 sobre les víctimes de violació

La lacra de les violacions mútliples colpeja fort aquest estiu, però no tothom sembla conscienciat de la gravetat del que està passant. Benidorm, Bilbao o Blanes han estat les últimes rèpliques de les 'manades' que terroritzen les dones. Un fenomen que els mitjans de comunicació haurien també de combatre a través dels seus potents altaveus, però que en comptes d'ajudar, semblen anar a la contra. Per exemple, amb titulars que responsabilitzen a les víctimes de les agressions, com el que ha fet Antena3: Les dones violades ho van afavorir en utilitzar apps per lligar. 

En comptes de controlar el lèxic i el missatge, la cadena acaba perpetuant un model de societat on la dona acaba sent culpable. Culpable, com deia Fran Rivera també a Antena3, de gravar-se vídeos de contingut íntim. "Videos que un hombre no puede no compartir". Culpable de voler conèixer i tenir relacions amb homes que, com a mínim, no les agredeixin sexualment. Culpable per com vesteixen, per anar soles de nit, per haver begut, per ser dona i no viure en una bombolla aïllada. Culpable. I punt. La xarxa ha dit prou.

Les mateixes cadenes de televisió que omplen programes matinals esprement episodis cruels i duríssims com aquests, són les primeres que blanquegen els agressors amb determinats titulars, i acaben potenciant l'efecte crida que sembla haver envaït a un munt de 'machotes' sense ànima.  

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: