Ciutadans tanca la porta a pactar amb el PSOE tant el govern com la investidura

Ciutadans no donarà suport al govern de Sánchez, ni tan sols donant suport a la investidura. La cap de llista del partit taronja a Catalunya, Inés Arrimadas, ho ha deixat clar aquest dilluns en roda de premsa. “Sánchez governarà amb Iglesias i els separatistes”, ha donat per fet Arimadas, que s’ha preguntat: “Realment creieu que hi ha algun espanyol que no sap que Sánchez te el govern lligat amb Iglesias?”. “No farem cap tipus de negociació amb el govern”, ha insistit. 

Fora de micros, les fonts del partit confirmen que “ni per activa ni per passiva” es permetrà el govern de Sánchez, més enllà que “la legislatura és molt llarga” i sí es pugui arribar a acords puntuals en temes concretes. 

Arrimadas ha celebrat el “creixement exponencial” del partit però ha lamentat que “desgraciadament, no s’ha pogut complir” la suma de dretes que aconseguís “desallotjar Sánchez”, que segons Arrimadas era “el principal objectiu” a les eleccions. Ha responsabilitzat d’aquesta situació a l'”enfonsament” del PP. 

La portaveu del partit taronja ha defensat Ciutadans com el partit que ocupa “un espai de centre, net, liberal i europeista”, però ni ella ni altres fonts fora de micros expressen cap tipus de preocupació o rebuig pels postulats de Vox, a diferència del que ha succeït a la resta d’Europa. 

El partit taronja vol liderar l’oposició a un PSOE “que té el govern fet amb els nacionalistes”, segons Arrimadas, que ja avança que “serà nefast” pels espanyols i assumeix un rol principalment per frenar els “separatistes”. Igualment ho faran a València, on seran “la veu” d’aquells que no volen “que es contagii la grip del nacionalisme”. 

Ciutadans com a alternativa futura de govern

Hores abans, en entrevista amb Onda Cero, Arrimadas ha dit que el PSOE no pot pretendre pactar amb el seu partit després d’haver assumit “tesis populistes” a nivell econòmic i d’haver-se “venut” a Catalunya, i ha afegit que Cs s’ha convertit en una “alternativa de govern”.

Arrimadas ha insistit que, com ja van dir en campanya, “no es pot pactar amb Bildu, Rufián i Torra com ha fet Pedro Sánchez i després pretendre pactar amb Ciutadans”. “Aquest senyor ha venut Espanya i ha considerat el seu interlocutor a Catalunya el separatisme”, ha lamentat la dirigent de la formació taronja, que ha afegit que “tenim al capdavant de la Moncloa un perill públic capaç de qualsevol cosa per governar”.

Després d’afirmar que el líder de Ciutadans, Albert Rivera, “no arribaria a la Moncloa de la mà de Bildu i els separatistes”, Arrimadas ha assegurat que Sánchez “és el mateix avui que ahir” i ha afegit que “el drama és que el PSOE està liderat per una persona capaç de fer qualsevol cosa per arribar a la Moncloa”. Segons el seu parer, el que ha passat a les eleccions generals és que s’ha mobilitzat el socialisme i els independentistes “per la por de la dreta”. “Però el llop ve només una vegada, la segona no”, ha advertit.

Anar a la font

Deixa un comentari

%d bloggers like this: