Ciutadans promet que en el futur celebrarem el Dia Autonòmic

Rate this post

Ciutadans no ha volgut perdre el ressò mediàtic que li dona la Diada. Albert Rivera ha preparat una tardor calenta amb atacs al govern de la Generalitat i als moviments independentistes i, sobretot, a Pedro Sánchez, a qui ha acusat de cedir davant els “separatistes”. I ha promès que quan governi Inés Arrimadas, a Catalunya hi haurà consens, i tots els catalans podran celebrar junts “el dia autonòmic”.

Poc públic

Ciutadans no ha volgut estar absent en aquesta diada, però ha convocat un acte de perfil baix, més dedicat als periodistes que a la pròpia militància (potser escarmentat pels incidents de fa uns dies a la Ciutadella). Anunciada fa tres dies, però concretada a darrera hora, ahir per la tarda la concentració de la Plaça del Rei ni tan sols figurava al Twitter del partit. A la fi, tan sols els quadres del partit han estat presents a un acte en què amb prou feines s’han superat les cent cinquanta persones. Tot estava orientat als parlaments i a fer una foto, amb la plana major del partit al davant, i al darrera sengles pancartes amb el lema “L’amor és més fort que l’odi”, en català i en castellà i una bandera amb el cor amb les ensenyres espanyola, catalana i europea que sol utilitzar aquest partit. No s’han corejat consignes de cap tipus i no han aparegut més pancartes que les de l’organització… No s’ha deixat cap marge a la improvisació.

Ciutadans pla gerneral Diada Carles Palacio

Catalunya fora de la normalitat

Albert Rivera i Inés Arrimadas han arribat un cop l’acte començat, per tal de ser aplaudits per la minsa assistència. El primer parlament ha anat a càrrec d’Arrimadas, que ha afirmat en castellà que la Diada d’enguany mostra la manca de normalitat a Catalunya, tot argumentant que exclou als no independentistes, tal i com la Generalitat també els exclou. Ha afirmat que, malgrat tot, “ningú ens pot expulsar de les nostres places, dels nostres ajuntaments i de les nostres platges” i ha afegit que “No ens callaran”. Arrimadas ha recuperat, sense explicitar-lo, l’argument de la majoria silenciosa, tot argumentant que “El nacionalisme sempre ha fet el mateix, silenciar a més de mitja Catalunya” i ha exigit a Torra que no oblidi “els milions de catalans que no sortiran al carrer”. Ha acabat el seu discurs amb el lema, “Visca Catalunya, Visca Espanya, Visca Europa”.

Rivera reivindica la Catalunya autonòmica

Albert Rivera ha insistit en les idees d’Arrimadas, i ha volgut donar suport explícit a aquesta, tot afirmant que “cal que a Catalunya algun dia tinguem un Govern dirigit per una presidenta que governi per a tots els catalans”. S’ha mostrat segur que “algun dia governarem Catalunya” i ha afirmat que aleshores “tots junts celebrarem el Dia Autonòmic“. Rivera ha fet una defensa aferrissada del procés judicial contra els líders independentistes: “Avui veurem lemes que diuen que Espanya és una dictadura i això es fals”. Com a desmentiment d’això, ha argumentat que “Els que es declaren independentistes tenen cabuda aquí si respecten la Constitució”. Rivera ha carregat contra el president de la Generalitat, tot argumentant que “Torra amenaça a l’Estat, el que protegeix les nostres llibertats” i ha recorregut a amenaces velades: “la democràcia s’ha de protegir front als polítics que amenacen les nostres llibertats”. Rivera ha aprofitat l’acte per atacar Sánchez, tot afirmant que els que sortiran avui als carrers són els “aliats de Sánchez”, i tot al·legant que el president espanyol “tindria que aliar-se amb els que defensen la Constitució i la unitat d’Espanya” i no pas amb els sobiranistes. Rivera ha acabat el parlament afirmant sentir-se “orgullós de ser català, orgullós de ser espanyol i orgullós de ser europeu”.

Quasi imperceptible

El petit acte de Ciutadans era cobert per desenes de periodistes, fins i tot de mitjans d’àmbit estatal (televisions, diaris, ràdios…). Però des de fora de la plaça l’acte ha estat gairebé imperceptible. Mentre es desenvolupava la concentracióe, els voltants de la plaça eren plens de gent passejant amb estelades i samarretes color corall de la manifestació de l’ANC. A pocs metres, un acte per la llibertat d’expressió a la Setmana del Llibre en Català congregava tant de públic com l’acte de Ciutadans. Sense cap cobertura periodística. 

Anar a la font
Gustau Nerín

Powered by WPeMatico

Translate »