Ciutadans obre el procés de primàries per elegir candidat a la presidència de la Generalitat el 24, 25 i 26 de juliol

Ciutadans ha acordat aquest dilluns obrir el dimecres el procés de primàries per elegir el candidat a la presidència de la Generalitat. El partit d’Albert Rivera celebrarà un Consell General a Catalunya on s’adoptarà el formalisme -preceptiu, segons els estatuts del partit- d’aprovar la presentació del partit a les eleccions. El 18 s’activaran ja els mecanismes de les primàries i el 19 comença el termini d’una setmana de campanya perquè els dies 24, 25 i 26 de juliol es produeixin les votacions. L’objectiu, segons ha afirmat el secretari general del partit, és preparar la formació per la possibilitat que hi hagi eleccions anticipades a Catalunya.

Villegas ha apuntat que la formació obre les primàries “perquè els militants elegeixin candidats”. “Veurem quins candidats es postulen”, ha afirmat abans de dir que Lorena Roldán és “una gran portaveu” i està fent “un paper brillant”. “Si els militants la voten segur que serà una gran candidata a la Generalitat de Catalunya”. 

Villegas també ha anunciat que el 29 de juliol hi ha un Consell General de Ciutadans a nivell estatal amb la idea de “fer una valoració de final de curs i una reforma dels estatuts” després de les marxes de tres membres de la direcció encapçalats per Toni Roldán. 

“Els òrgans del partit s’han d’adaptar al creixement tan en nombre de persones com en responsabilitat del partit i es plantejarà una reforma estatutària per ampliar el Comitè Executiu de 40 persones a un màxim de 50”. Segons Villegas, “un partit que creix també es mereix uns òrgans a l’alçada”. Segons Villegas, no hi haurà reformes de caràcter disciplinari.

No dialogarà sobre la investidura

Villegas també ha deixat clar aquest dilluns que la seva formació no vol participar de cap tipus de diàleg amb el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, per a la investidura. “Que es deixi de rondes i negociï amb el seu soci preferent –en referència a Podem- una majoria per a la investidura”, ha sentenciat en roda de premsa després de la reunió de l’executiva del partit. Villegas ha admès que el “soci preferent” de Cs és “el PP”, i ha ce

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: