Cisma a l’hoquei andorrà

La confirmació per part de la Federació de Patinatge de la continuïtat de Miquel Umbert com a seleccionador nacional ha estat el detonant d’un cisma en l’hoquei andorrà. Fins a vuit jugadors del combinat tricolor, entre ells el capità Gerard Miquel, han anunciat que renuncien a tornar a jugar amb l’equip. Tots ells han explicat a través d’un comunicat que la decisió respon al fet que no comparteixen el projecte de l’entitat, que entenen “s’allunya dels valors que ha defensat històricament l’esport i el país”.

A banda de Miquel, deixen la selecció els germans Adrià i Oriol Antequera; Carlos de Sousa, Arnau i Nil Dilme, Anton Borrell i Llorenç Miquel. En total, vuit jugadors habituals de l’equip nacional en els darrers anys. A través d’un comunicat confirmen la seva decisió que, asseguren, ha estat “meditada i molt difícil de prendre”. Tot i això, defensen que ho fan “tranquils” perquè “sabem que estem al costat bo en aquest conflicte i estem convençuts que el temps ens donarà la raó”.

En l’escrit, asseguren lluitar en tot moment perquè “la Federació treballi pel bé d’aquest esport i el del país”. Afirmen, també, que fa temps que “en favor de l’interès nacional i del nostre esport, hem mirat en tot moment de deixar de banda les diferències amb la junta i trobar la manera de fer encaixar les posicions”. En canvi, ara “podem afirmar amb rotunditat que el projecte que aquesta ha impulsat no defensa els valors d’aquesta selecció ni els dels seus integrants”.

Miquel Umbert ha dirigit, entre altres, els combinats d'Espanya i d'Angola.

Relacionat

El detonant d’un malestar que, queda clar, venia de lluny, ha arribat amb la confirmació d’Umbert com a seleccionador, anunciat aquest dilluns. Poques hores després, els vuit jugadors han fet pública la decisió de renunciar a la selecció. “Representar aquest país ha estat, és, i sempre serà un orgull per a tots nosaltres”, remarquen, a la vegada que adverteixen que “exigeix una gran responsabilitat” i “cal fer-ho des del màxim respecte i amb total convenciment”.

Aquesta condició, però, no es compliria ara a l’entendre dels signants del comunicat. “El projecte que presenta actualment la Federació queda lluny de les aspiracions que considerem que ha de tenir una selecció com la nostra i s’allunya dels valors que ha defensat històricament l’esport i el país”, comenten.

altaveu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *