CIS: El suspens a la gestió del coronavirus de Sánchez creix fins al 48,4%

La majoria d’espanyols no aprova la gestió del coronavirus que està fent Pedro Sánchez. Així es constata, un mes més, en l’últim baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS), fet públic aquest dimarts. D’aquesta manera, fins al 48,4% dels enquestats no tenen cap confiança amb la política seguida per La Moncloa, mentre el 46% l’aprova. L’enquesta va ser feta entre els dies 4 i 13 de maig, i llavors la majoria apostava per mantenir dures mesures de confinament de la població.

Preguntats sobre “la política que està seguint el govern espanyol actual contra la Covid-19 en el seu conjunt”, al 28,6% li genera “poca confiança” i al 19,8% “cap confiança”. A l’altra banda, el 35,2% expressa “bastant confiança” i el 10,8% “molta confiança”. Enmig, el 4% la qualifica de “regular” i l’1,5% no sap o no contesta. Ara fa un mes, el 47,8% aprovava la gestió i el 45,6% la suspenia.

Fins al 95,7% considera necessàries o molt necessàries les mesures que s’ha adoptat per a confinar la població. En aquest sentint, tenint en compte que l’enquesta es va fer a l’inici de la desescalada, fins al 60,4% dels espanyols veia necessari “mantenir mesures estrices de confinament més temps”. A l’altra banda, el 28,8% opina que “cal permetre més llibertat de moviments de la població”. El 6,2% no sap què respondre i es remet a allò que “recomanin els experts en cada moment”.

Sobre qui hauria de prendre les decisions, si l’Estat o les comunitats, la majoria creu que des de Madrid. El 55,9% respon que “les mesures les ha de prendre el Govern d’Espanya”, mentre el 36,6% creu que “les mesures les haurien de prendre els governs autonòmics”.

El que sí que aproven una àmplia majoria dels enquestats és l’ingrés mínim vital per als sectors més vulnerables, que el govern espanyol té previst aprovat a finals d’aquest mes. Fins al 83,4% dels espanyols s’hi mostra favorable, i només el 12,4% s’hi posiciona en contra. L’1,7% creu que “cal recórrer a altres mesures”.

Unitat dels partits

La majoria dels espanyols reclama unitat als partits polítics i rebutja la polarització. El 74,9% creu que “ara cal donar suport al govern espanyol i deixar les crítiques per un altre moment”. Per contra, el 19,7% “creu que han de continuar fent totes les crítiques que considerin oportunes” els partits de l’oposició.

Pessimisme econòmic

Els enquestats pel CIS no són gairebe optimistes pel que fa a la situació econòmica. Fins al 87,4% dels espanyols veu que les conseqüències econòmiques i laborals seran “molt greus” i l’11,3% “una mica greus”. Però el que més peocupa per a la majoria (52,9%) són “els efectes sobre la salut”.

EN DIRECTE | L’última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L’impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: