CIS: El PSOE guanyaria les eleccions i Vox treuria un 2,5%

Rate this post

El PSOE guanyaria les eleccions, el PP torna a ser segon i Vox puja 1,2 punts, fins al 2,5% en estimació de vot, segons el baròmetre del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) publicat aquest dimecres i elaborat al llarg del mes de novembre, és a dir, abans de les eleccions andaluses. Per tant, sense tenir en compte la pujada del partit d’extrema dreta en les eleccions del 2-D.

Segons aquest sondeig, el PSOE suma una intenció de vot del 31,2% i un avantatge de 12,1 punts sobre el PP, que torna a la segona plaça a costa de Ciutadans, que baixa gairebé tres punts.

Així, després del 31,2% del PSOE, tot just quatre dècimes per sota del seu rècord d’octubre, figuren el PP amb un 19,1%, Ciutadans amb el 18,2% i l’aliança d’Unidos Podemos i les seves confluències que pugen fins al 18%.

El líder més ben valorat és el president Pedro Sánchez, però només treu una nota de 3,9 punts, superant Alberto Garzón, d’Esquerra Unida, amb un 3,6, i a Albert Rivera, de Ciutadans, amb 3,5 punts.

ERC guanyaria a Catalunya

Pel que fa a les formacions catalanes, ERC guanyaria les eleccions generals amb el 4,8%, cinc dècimes més que a l’octubre i per davant d’En Comú Podem (amb resultat agregats als de Podem) que obtindria el 2,8% dels vots (3,2% a l’octubre), i del PDeCAT, que es quedaria amb el 0,8% dels vots, sis dècimes menys que a l’octubre (1,4%).

Seguirà ampliació

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »