Cinquè dia de vaga al Prat: els treballadors preveuen denunciar l’empresa

Cinquè dia de vaga a l'Aeroport del Prat sense gaires incidències. Els representants dels treballadors estan acabant de configurar les denúncies contra l'empresa de Trablisa per suposades irregularitats en el desenvolupament de la vaga. 

Segons recull Betevé, el comitè va voler presentar la denúncia al servei de guàrdia d'Inspecció de Treball però l'ens el va refusar i els va derivar a la via ordinària. D'aquesta manera, preveuen anar-hi aquest dimarts. Ara per ara, el comitè de vaga ha descartat la vaga de zel perquè exposen que seria il·legal i que podria provocar l'acomiadament dels treballadors. 

L’assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, ha insistit que la intenció de la vaga en cap cas és afectar els passatgers i ha garantit que la vaga continuarà fins que no s’arribi a un acord amb les empreses Aena i Trablisa.

Per què volen denunciar l'empresa?

El passat diumenge, el comitè de vaga i el d'empresa van expressar la seva voluntat de denunciar suposades anomalies a l'hora de treballar als controls de seguretat durant la vaga. 

Segons han exposat, agents de la Guàrdia Civil estarien pressionant els treballadors que cobreixen els serveis mínims. Segons va declarar l'assessor del comitè de vaga els agents farien passar les maletes "més ràpidament del que és habitual".

Què demanen els treballadors?

Els empleats de Trablisa demanen que se'ls compensi la sobrecàrrega de treball amb un plus d'un euro per hora treballada, formació, complir amb la paritat entre els treballadors i garantir descansos.

També reclamen que l'empresa es faci càrrec dels costos d'aparcament o habiliti una zona gratuïta per a l'estacionament de vehicles.

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: