Centenars de científics qüestionen l'estratègia de Boris Johnson

El Regne Unit post-brexit ha assumit una estratègia alternativa a la resta d'Europa en la seva lluita contra el coronavirus Covid-19 . Anteposant la economia a la salut de la població, el primer ministre, Boris Johnson, ha optat per deixar que la malaltia circuli per crear immunitat, una hipòtesi que encara no s'ha comprovat com certa o probable. Mentre la resta de països confinen a la població i tanquen fronteres, el Govern britànic ha permès que tot segueixi amb normalitat .

Però més de 600 científics de la conducta humana qüestionen l'estratègia de Johnson i li exigeixen que, si no té evidència científica que acrediti que no convé prendre mesures de distanciament social , les activi més aviat possible. Els centenars de psicòlegs conductistes no creuen l'explicació de l'Executiu britànic que és millor retardar les restriccions de moviments en l'espai públic i l'ordre de confinament de tota la població per no provocar una "fatiga conductual".

La lògica de Govern de la Gran Bretanya consisteix a pronosticar el comportament futur de la ciutadania . Per "fatiga conductual" entenen la probabilitat que l'adhesió pública a les quarantenes pot disminuir amb el temps. És a dir, que exigir-li a la població de forma molt primerenca que es confini a les cases podria provocar que, quan aquestes mesures ja siguin crucials, ningú les respecti. En altres paraules, pretenen guanyar temps deixant lliures a les persones ara perquè col·laborin després.

"No hi ha evidència suficient"

L'equip de Johnson ha afirmat en diverses ocasions que aquest tipus de decisions s'han pres seguint les recomanacions científiques dels experts. Però en la carta oberta que ha començat a circular aquest cap de setmana, els conductistes han expressat la seva "preocupació" pel retard en les restriccions de distanciament social. "Aquestes mesures són precisament efectives per reduir la propagació i, per tant, el risc percebut", afirmen els científics crítics de la gestió de al número 10 de Downing Street.

"Si bé recolzem plenament un enfocament basat en l'evidència de la política que es basa en la ciència de l'comportament, no estem convençuts que se sàpiga prou sobre la 'fatiga conductual' o en quina mesura aquestes idees s'apliquen a les circumstàncies excepcionals actuals. aquesta evidència és necessària si volem basar-hi una estratègia de salut pública d'alt risc ", diu la carta, que afegeix que" continuar amb normalitat durant el major temps possible soscava aquesta urgència ".

"En termes més generals, sembla que les preocupacions sobre la fatiga conductual porten a el Govern a creure que aturar la propagació de la malaltia és impossible, i l'única solució és frenar el progrés de la malaltia en la majoria de la població, fins que es aconsegueixi la immunitat col·lectiva. Però el canvi radical de comportament pot ser molt millor que això i, si té èxit, salvaria un gran nombre de vides ", han advertit els conductistes, assenyalant els exemples de la Xina i Corea del Sud .

Conclouen els signants que, "si la 'fatiga conductual' realment representa un factor clau en la decisió de Govern de retardar les intervencions d'alta visibilitat, l'instem a compartir una base d'evidència adequada en suport d'aquesta decisió. Si no hi ha evidència, instem a el Govern a reconsiderar aquestes decisions ". La carta oberta -en anglès- pot llegir-se en aquest enllaç .

Source

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: