Científics nord-americans proven la primera vacuna experimental contra el coronavirus

Getty Images via Getty Images

Una persona és vacunada durant una campanya nacional de vacunació a Caracas (Veneçuela).

Un equip de científics nord-americans ha provat aquest dilluns la primera vacuna experimental contra el coronavirus en una pacient voluntària, segons ha publicat en exclusiva l'agència Associated Press .

La vacuna experimental, el nom oficial és mRNA-1273, ha estat desenvolupada per National Institutes of Health (NIH) i una companyia de biotecnologia anomenada Moderna i localitzada a Massachusetts. No hi ha risc que els participants en la prova s'infectin, ja que la dosi no conté el coronavirus en si mateix.

La dona que ha participat en la prova té 43 anys i és mare de dos fills adolescents. "Aquesta és una magnífica oportunitat per a mi de fer alguna cosa davant de l'coronavirus". Després de rebre la injecció, la voluntària va dir sentir-se "molt bé".

En aquest moment, tres persones més esperaven el seu torn per rebre la seva dosi de la vacuna experimental, en el marc d'un projecte que es provarà a raó de dues dosis en 45 voluntaris, al llarg d'un mes.

La prova d'aquest dilluns és només una fita a l'començament d'una carrera contrarellotge per trobar una vacuna segura i efectiva. Fins i tot en el cas que aquesta investigació obtingui resultats positius, la vacuna per a ús general no estaria disponible en al menys 12 o 18 mesos, segons el doctor Anthony Fauci de NIH, en declaracions recollides per AFP.

Aquesta no és l'única opció que hi ha sobre la taula per desenvolupar una vacuna reeixida contra el coronavirus. Desenes de grups de recerca arreu del món estan fent esforços per aconseguir el mateix objectiu, i alguns laboratoris estan també prop de aconseguir-ho. Alguns exemples són el laboratori alemany que Donald Trump hauria volgut comprar o Inovio Pharmaceuticas, que segons Associated Press estarà en disposició de començar les seves proves dins d'un mes als Estats Units, la Xina i Corea del Sud.

Font

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: