Centenars de persones passen la nit mantenint el tall de l’AP-7 a Sant Gregori

Centenars de persones han passat la nit mantenint el tall de l'AP-7 a Sant Gregori. Molts conductors, de cotxes i camions, han quedat atrapats i han hagut de dormir al seu vehicle. Els manifestants, convocats pel Tsunami Democràtic, han fet fogueres per escalfar-se i han muntat una desena de barricades amb troncs, molts arbres serrats dels laterals, pneumàtics, tanques i pedres. Hi ha dos punts de tall: en sentit nord està a l'altura del pont del carrer Major de Salt, i en sentit sud està al pont de la carretera que va cap a Bescanó. Amb cera d'espelmes també han fet un llaç a l'asfalt. Trànsit fa desviaments per la sortida 6 en sentit Barcelona i per la 8 en sentit França.

També hi ha cues de 5 quilòmetres a l'A-2 a Fornells de la Selva en sentit nord i aturades importants de més de 10 quilòmetres a l'N-II entre Fornells i Girona en els dos sentits.

Els Mossos d'Esquadra han informat que durant la matinada s'ha donat assistència als vehicles i passatgers d'autobusos atrapats en el tall. 84 ocupants dels busos han estat traslladats als seus destins per altres mitjans. Voluntaris de Protecció Civil de Girona i de Salt i de l'Ajuntament de Sant Gregori van repartir mantes, entrepans i aigua juntament amb la Creu Roja. També van participar efectius de Bombers i Mossos. Alguns dels passatgers van passar unes hores al pavelló de Salt fins que van ser traslladats.

Alguns camioners han explicat a l'ACN que els han desinflat les rodes dels vehicles. Hi ha una desena de camions afectats. Alguns intenten inflar-les per poder continuar circulant quan s'aixequi el tall. Un dels camions porta mercaderies perilloses.

A banda de les barricades i de la cera a l'asfalt, també han foradat la carretera amb ferros. La calçada està plena de vidres.

Anar a la font – RACOCATALA.CAT

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: