Centenars d’alcaldes es manifesten contra els empresonaments davant la Comissió Europea

Rate this post

Uns 200 alcaldes han viatjat aquest dimarts a Brussel·les per denunciar els empresonaments i la “persecució judicial i ideològica al Govern català”, per part de l’Estat espanyol. Els alcaldes, en una protesta organitzada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), s’han manifestat davant la Comissió Europea amb les pancartes “Feedom political prisioners” (Llibertat presos polítics).

Serà, però, aquesta tarda quan se celebrarà l’acte “Catalan mayors in support of the Government of Catalonia” (Alcaldes catalans en suport del Govern de Catalunya), al Centre Cultural Bozar de Brussel·les.

En aquest acte, es preveu que prenguin la paraula la presidenta de l’AMI, Neus Lloveras, el president de l’ACM, Miquel Buch, així com diversos alcaldes catalans, com els de Sabadell (Vallès Occidental) -Matias Serracant-, la de Girona -Marta Madrenas-, el d’Alella (Maresme) -Andreu Francisco-, i els eurodiputats catalans Josep Maria Terricabras (ERC), Jordi Solé (ERC) i Ramon Tremosa (PDeCAT).

Els convocants no han aclarit si a l’acte preveuen la presència del president Carles Puigdemont i dels consellers que es troben a Brussel·les, sobre els quals un jutge de Brussel·les va decidir la seva posada en llibertat amb mesures cautelars.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »