Cementiris de Barcelona ofereix 5.000 euros als afectats de Montjuïc i ells ho rebutgen

Rate this post

Els afectats per l’esfondrament de 144 nínxols al cementiri de Montjuïc no pensen fer marxa enrere. Cap compensació econòmica farà callar el seu dolor i la seva reivindicació. Els denunciants han rebutjat el pacte econòmic que els ofereix Cementiris de Barcelona, es tracta de compensacions econòmiques que van dels 3.000 als 5.000 euros.

Segons el bufet d’advocats que porta el cas, Duran i Duran i Palacio-Lassaletta Advocats, els afectats “en cap cas” renunciaran a l’aclariment dels fets, la identificació dels difunts i la determinació de responsabilitat, així com d’una indemnització per danys i perjudicis. “Condicionar o suposar que les famílies desistiran de resoldre els fets a canvi d’un import econòmic comporta un despreci i un desconeixement”, asseguren els advocats.

La carta que Cementiris de Barcelona ha enviat als afectats i a la qual ha tingut accés Europa Press, el director generals d’aquest servei, Jordi Valmaña informa als querellants que les quantitats que s’han proposat es basen en un barem establert en funció de l’afectació, del nombre de difunts per nínxol, del temps que portaven enterrats i de si han estat identificats. 

L’escrit també els informa que s’ha licitat un contracte per la identificació genètica dels difunts i que properament començaran les obres de reconstrucció del bloc de nínxols afectats. Un cop es posin en marxa, les persones que ho desitgin podran retornar els seus morts a les sepultures originals i amb la mateixa decoració que tenien. Tot plegat, a càrrec de l’Ajuntament de Barcelona.  

El mes de juliol, una cinquantena de famílies afectades per l’esfondrament van presentar una querella criminal contra l’Ajuntament de Barcelona i més concretament, contra el regidor Eloi Badia, el gerent de Cementiris de BarcelonaJordi Valmaña i l’antropòloga responsable de l’exhumació i identificació de les restes humanes. Se’ls acusa d’un delicte de danys, profanació, falsificació de documents, prevaricació i malversació.

Anar a la font
Gisela Rodríguez

Powered by WPeMatico

Translate »