Cellnex compra les torres de l’anglesa Arqiva per 2.200 milions d’euros

Cellnex Telecom ha arribat a un acord per adquirir la divisió de telecomunicacions de la companyia britànica Arqiva per 2.000 milions de lliures (uns 2.200 milions d’euros). L’acord suposa l’adquisició d’uns 7.400 emplaçaments de propietat i els drets de comercialització d’aproximadament 900 més repartits per tot el Regne Unit. Així, segons ha comunicat la mateixa empresa, Cellnex es convertirà en el principal operador independent d’infraestructures de telecomunicacions sense fil al país en qüestió.  

L’acord també inclou concessions d’ús del mobiliari urbà per tal que la companyia desplegui la seva infraestructura de telecomunicacions en 14 districtes de Londres. Aquest acord, assenyala la companyia catalana, és un factor clau per a l’expansió i “necessària densificació” de les xarxes de comunicacions en el marc de l’arribada del 5G. 

Per tal d’executar l’operació, l’operadora ha anunciat també que durà a terme una ampliació de capital per un import de 2.500 milions d’euros. Cellnex emetrà, així, unes 86.000 noves accions –representatives d’aproximadament un 29% del total del seu capital social actual– a 0,25 euros cadascuna. 

“Més enllà de l’acord per a l’adquisició de la divisió de telecomunicacions d’Arqiva, seguim analitzant activament oportunitats de creixement en pràcticament tots els mercats en què ja operem”, explica Tobías Martínez, conseller delegat de l’empresa. “L’objectiu és consolidar i ampliar la nostra posició en els set països on estem presents sense deixar de vigilar projectes que puguin sorgir en altres mercats europeus”, afegeix.

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: