Celestino Corbacho: “No seré alcalde de l’Hospitalet”

Rate this post

L’ex ministre de Treball socialista i ex alcalde de l’Hospitalet, Celestino Corbacho, que ahir va participar mitjançant un discurs gravat en vídeo en un acte de la plataforma España Ciudadana, vinculada a Ciutadans, ha relativitzat la seva vinculació amb aquest partit: “Ni em tornaré a afiliar a cap partit, ni formaré part d’una llista electoral a nivell municipal”, ha assegurat en una entrevista a RAC1. Corbacho ha afirmat que no ha rebut cap oferta concreta de Ciutadans i que tot i que ha tingut contactes amb Rivera, li ha deixat clar que no formarà part del partit, tot i que ha apuntat que “No sé quina serà la meva relació amb Ciutadans”. Però ha apuntat que “Jo porto la política a l’ADN”.

Distància amb el PSC

Corbacho no ha deixat molt clara quina és la seva relació amb els seus ex col·legues socialistes. “Mai no m’hauria apartat del PSC si el seu màxim responsable hagués estat Pepe Borrell”, ha afirmat Corbacho, qui ha manifestat la seva admiració pel centralista ministre d’Exteriors. Corbacho ha afirmat que encara no té decidit el seu vot, i ha anunciat que abans de votar el farà públic. En ser preguntat sobre les possibilitats que el “cinturó roig” de Barcelona, el bloc de municipis obrers de majoria socialista i comunista, passi a ser un “cinturó taronja”, amb majoria de Ciutadnas, Corbacho, que va tenir molta influència en aquell conjunt, ha afirmat que no té cap dubte que el PSC perdrà l’hegemonia a la zona, i tot i que no té clar cap on anirà l’electorat. Respecte al seu apropament a Ciutadans, un partit de dretes, Corbacho ha apuntat que la seva ideologia no ha canviat, i s’ha mostrat esquiu tot apuntant que “No m’interessen les grans proclames a nivell ideològic”, i ha afegit que Ciutadans té un pensament liberal en matèria econòmica i que “té un cert compromís en les polítiques socials”.

Catalunya, nació a mitges

En ser preguntat sobre si Catalunya és una nació, Corbacho s’ha mostrat esquiu, i ha afirmat: “No estic d’acord amb que Catalunya és una nació si això implica que té dret a l’autodeterminació”. I ha al·legat que el seu posicionament no és per espanyolisme, sinó per europeisme: “Jo no estic a favor del dret de l’autodeterminació, no per espanyolisme, sinó perquè crec que s’ha de construir una Europa forta, a partir que els Estats existents perdin competències i això és incompatible amb processos que pretenen aïllar als Estat nació d’Europa”.

Distanciament respecte a Ciutadans

Malgrat tot, el posicionament respecte als presos polítics de Corbacho no és el mateix que el de Rivera i Ciutadans. Ha assegurat que “Jo hauria preferit que els presos estiguin ara en llibertat”, tot i que ha matisat que “ells sabien que estaven prenent decisions il·legals que tenien conseqüències, però les conseqüències s’han de dirimir en un judici”. Ha conclòs que ell hagués preferit altres mesures cautelars, tot i que ha afirmat que creu en la independència judicial i assumirá la decisió del jutge. També ha afirmat, taxatiu, que “No he arrancat ni arrancaré cap llaç groc”, tot i que s’ha negat a dir si aprova o condemna que Rivera i Arrimadas traiessin llaços grocs. Això sí, ha afirmat que “m’agradaria que l’espai públic fos neutral i no tingués cap simbologia”.

Anar a la font
Gustau Nerín

Powered by WPeMatico

Translate »