Cauen un 30% els robatoris violents de rellotges de luxe aquest estiu a Barcelona

Els robatoris violents de rellotges a Barcelona han baixat un 30% aquest estiu, mentre que la caiguda del nombre de furts encara és més notable i arriba al 49%. Així ho han anunciat aquest dimarts els Mossos d’Esquadra, que malgrat tot no han donat el nombre total d’aquests delictes, sinó només el percentatge de diferència respecte l’any passat. 

Robatoris de rellotges de luxe per encàrrec: de Barcelona a l’estranger

Així, el cos català ha informat que l’any 2019 es va detectar un augment de furts i robatoris violents de rellotges de luxe i que la tendència va seguir incrementant durant els primers mesos del 2019. Però gràcies a “la pressió policial i les investigacions criminals” es va poder revertir la situació i a partir del juny va començar a caure el nombre d’aquests delictes. Hi té molt a veure l’operatiu que va detenir 11 persones al juliol que es dedicaven de manera reiterada i professional a sostreure rellotges a la via pública, sobretot a turistes d’alt poder adquisitiu. En total, des de principis d’any s’han produït 165 detencions d’aquest tipus de lladres.

Fa tot just deu dies que es van arrestar tres persones més: el 7 de setembre, dos homes van quedar detinguts pel robatori violent d’un rellotge d’alta gamma a un turista al districte de Ciutat Vella el dia anterior, i dos dies després van detenir el tercer integrant del grup. 

Segons els Mossos, el canvi de tendència es deu a la “feina preventiva”  dels policies uniformats i de paisà que patrullen a Barcelona, a l’increment de la presència policial “en punts i franges horàries sensibles” i a les investigacions per desmantellar grups criminals especialitzats, com la del juliol passat. 

Anar a la font – Ara.cat

Deixa un comentari

%d bloggers like this: