Catalunya i Madrid les comunitats que creixeran per sobre de la mitja aquest any

Rate this post

Catalunya entra al podi de les Comunitats Autònomes que creixeran per sobre de la mitja del 3,1%, degut a l’estimació del Centre de Predicció Econòmica (Ceprede), aquest any. Segons el centre d’investigació, la situació política que afecta a Catalunya no ha repercutit en el creixement regional d’Espanya, en una mitjana que suma l’actualització dels indicadors i la incorporació de les dades del tercer trimestre de la Comptabilitat Nacional, tot i que encara està per veure com afectarà el 2018. 

En aquest context, Catalunya se situa com la segona comunitat més dinàmica, amb un 3,4% de creixement, només darrera de Madrid (+3,6). L’estudi denota que hi haurà 4 regions més que estaran per sobre de la mitjana del 3,1%, el País Valencià (+3,4), Les Canàries (+3,3), Castella-La Manxa (+3,3) i Navarra (+3,2), la resta, exceptuant Les Balears que està just en el 3,1%, està per sota. 

Aquestes prediccions compten amb 15 indicadors d’activitat econòmica com els afiliats a la Seguretat Social, l’IPI, el consum de combustibles, les matriculacions, el comerç exterior o les pernoctacions, i considera la base de dades oficials de l’Institut Nacional d’Estadítica (INE) per la comptabilitat regional. 

Powered by WPeMatico

Translate »