Catalanofòbic Ferreras: el castellà és més innovador que el “dialecto catalán”

Antonio García Ferreras no només presenta Al rojo vivo cada dia sinó que els divendres a la nit, en lloc d’El intermedio, presenta La Sexta columna, un programa de reportatges gairebé clandestí. Per fer més audiència han abordat l’espinosa qüestió de les llengües a Espanya. I com era d’esperar han insultat el català. En ple any 2021 que un “expert” de La Sexta encara qualifiqui l’idioma de 7,5 milions de persones de “dialecte” grinyola, és repugnant, fatxa i sembra odi. L’audiència va castigar-lo: trist 6,7%. Aquest és un dels fragments:

la sexta columna mapa lengua

Un lingüista nega que el català sigui un idioma, La Sexta

L’expert ensenya un mapa expansionista lingüístic: “El castellano fue debilitando al leonés y al aragonés, tenía un espíritu innovador frente a los dialectos leoneses, astur-leoneses, aragoneses, gallegos y catalanes”. La xarxa denuncia que els experts de La Sexta sempre són experts en una matèria: l’anticatalanisme.

ferreras la sexta columna La Sexta

Ferreras, La Sexta columna

Ferreras a l’inici del programa marca la premissa falsa, que el castellà està en perill per culpa del català: “¿Está en peligro el castellano en algunas CC.AA.? En España tenemos el español o castellano y otras cuatro lenguas oficiales: vasco , gallego, catalán y aranés. Y una decena no oficales de dialectos como el valenciano, mallorquín, bable, andaluz, panocho (Múrcia), la fala o el llionés”.

fosc ferreras La Sexta

Fosc Ferreras, La Sexta

Nega la unitat de la llengua que admeten tots els experts: per Ferreras valencià i mallorquí no són català. I deixa per l’expert dir que el català és un dialecte. Lamentable tot. Una merda (català). Una merda (valencià). Una merda (mallorquí)

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *