Catalá no descarta que el Suprem subsani “l’error de forma” de l’euroordre

Rate this post

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha mostrat aquest dimecres el seu “respecte” per la decisió de la Justícia belga de no lliurar els exconsellers catalans Toni Comín, Meritxell Serret i Lluís Puig: “Sempre respectem les decisions judicials, les que ens agraden més i les que ens agraden menys, però sempre des del respecte a la independència del Poder Judicial”.

En declaracions als mitjans de comunicació a Conca, Catalá ha recordat que el procediment de l’euroordre és “purament judicial”, és a dir, que a diferència dels processos d’extradició els governs no intervenen.

I en ser una “petició de jutge a jutgessa en qui participen també els fiscals”, el ministre ha remarcat que, “com sempre”, l’Executiu de Mariano Rajoy la respecta i l’acata.

La Cambra del Consell –el tribunal belga de primera instància– ha rebutjat els lliuraments dels tres exconsellers perquè l’euroordre emesa pel jutge del Tribunal Suprem que instrueix la causa del ‘procés’, Pablo Llarena, es basa en el mandat d’arrest nacional emès per la magistrada de l’Audiència Nacional Carmen Lamela, pel que els càrrecs entre una ordre i una altra no coincideixen.

El ministre ha recordat que “si els tribunals espanyols consideren que es pot reparar l’error de forma” de les euroordres que el tribunal belga ha pres en consideració, “el posaran en coneixement” de la Justícia belga. “Si no, és una decisió judicial i cal acatar-la”, ha afegit.

Anar a la font
El Nacional

Powered by WPeMatico

Translate »