Castells i vi a la comarca de la Conca de Barberà

Rate this post

La Conca de Barberà és una comarca on trobem moltes restes medievals, que es combinen amb cellers que elaboren vins i caves cada cop de més qualitat. Barberà de la Conca és el poble que dona nom a la comarca. Assentat sobre un turó, es va formar a redós del castell templer. Bressol del cooperativisme, avui la Cooperativa Agrícola i el Viver de Celleristes mantenen viva la tradició cooperativa i vinícola del poble. Una visita guiada, que dura una hora i mitja i s’acaba amb un tast de vins, permet visitar el castell templer, carrers i places i el celler modernista. Es pot fer els dissabtes a les 11 i a les 17 hores i els diumenges a les 11 hores. Les visites són concertades trucant al telèfon 977 87 12 47. També es poden fer només visites guiades amb tast de vins al celler modernista, de dimecres a diumenge a les 11 hores i el dissabte a les 17 hores. Disposa d’una agrobotiga. Al poble veí de Pira hi trobareu el Celler Carles Andreu, un dels més importants de la comarca, on també podreu fer visites guiades.

A Solivella és molt recomanable fer un recorregut i visita al castell dels Llorac, l’església, la mostra pictòrica SansArt, el Racó del Càntir, el Museu – Centre d’Interpretació del castell i la ruta dels murals de ceràmica. Cal fer reserva prèvia a través dels telèfons 977 89 21 01 i 676 186 848. El castell dels Llorac de Solivella està situat en un dels punts més elevats del municipi. Són les restes de l’antic castell palau de la família Llorac. Tot i que el lloc és esmentat el 1058, la seva colonització no es va dur a terme fins a finals del segle XII, quan es va construir la primera torre castell. Destacava per les seves grans defenses, amb merlets i matacans. Obert els caps de setmana, s’hi pot fer visita lliure o guiada.

Sarral, Modernisme i alabastre

Finalment, a Sarral hi trobareu un altre magnífic celler modernista, construït el 1914, a l’empara de la Mancomunitat de Catalunya, obra de l’arquitecte Pere Domènech i Roure. Consta d’una gran sala de tines i cups amb una cabuda de 18.000 hectolitres. Es poden fer visites concertades a través del telèfon 977 89 00 31. A Sarral no us podeu perdre la visita del Museu de l’Alabastre, un recorregut per l’artesania, la ciència i la tècnica de la pedra natural, des del 1917 (el primer taller) fins als nostres dies, d’una manera didàctica i divertida. Podeu participar en el taller Toca l’alabastre, una visita guiada al museu i una activitat de taller que inclou una peça per endur-se. També hi ha l’opció de fer una visita guiada a Sarral, que inclou la visita al Museu. Cal trucar al telèfon 977 89 01 58.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »