Castelló de la Plana reivindica la música al Trovam! – Pro Weekend

Rate this post

La cinquena Fira Valenciana de la Música Trovam! – Pro Weekend comença avui. Castelló de la Plana pretén convertir-se, un any més, en un punt de trobada per a afeccionats i professionals i difondre la vitalitat de la música valenciana. De fet, el català serà l’element vertebrador de l’esdeveniment, malgrat que el festival acollirà actuacions en castellà, anglès, francès, gallec i basc.

Hi actuaran gairebé seixanta artistes i més de tres-cents professionals assistiran als col·loquis, conferències i xerrades que analitzaran l’estat actual del sector. Entre aquests professionals, hi ha programadors, músics, promotors i mànagers.

Aquest migdia ha començat amb la música de Sergi Contrí, Sacromonte, les Anxovetes, Jazzmatiks, The Quiet Mind, Musicants i SES. Però el gran concert inaugural anirà a càrrec de Maria del Mar Bonet, que celebra cinquanta anys de carrera professional. Aquesta nit, després del recital de la cantant mallorquina, hi haurà la gala de lliurament dels premis Ovidi.

Un espectacle musical eclèctic amb els Amics de les Arts, Soledad Vélez, Marion Harper i Las Víctimas Civiles serà l’acte musical més important de demà. Del cap de setmana, se’n destaquen les actuacions de Jorge Drexler, Rufus T. Firefly, Wild Ripple, Arte Pop, el Diluvi, Sacromonte, Jazzmatiks i Guadi Galego.

A les conferències i col·loquis, s’hi tractarà de temes com ara la creació d’ocupació en els sectors creatius, la presència de les dones als escenaris, el punt de vista dels mitjans de comunicació sobre el sector, els drets d’autor i el poder de les imatges en l’àmbit musical.

Els més petits també podran participar en activitats dedicades a ells, com ara ‘Jazzejant amb xiquets’, ‘Contes cantats i contats’ i ‘Rock en família’, que inclourà tallers i l’espectacle Dwomo canta a los miniterrestres.

La fira vol impulsar la cultura popular, i per això acull la trobada amb Urbàlia Rurana, una mostra de muixerangues i el projecte Càntut de Belda i Sanjosex. L’esdeveniment es complementarà amb trobades de dolçainers, tabaleters i la fira del llibre de Castelló de la Plana.

Els actes del festival es faran fins diumenge en cinc punts concrets de la ciutat: l’Auditori, el Teatre Principal, la plaça Major, la plaça de l’Hort dels Corders i la plaça de Santa Clara. Podeu consultar-ne tota la programació ací.

Anar a la font

Powered by WPeMatico

Translate »