Castellfollit de la Roca

El 17 de desembre el Govern va decidir que entre el 21 de desembre i l’11 de gener el confinament seria comarcal, amb algunes excepcions entre les quals anar a una segona residència o a un establiment turístic. El 4 de gener, el mateix Govern va anunciar que a partir del 7 de gener el confinament passaria a ser municipal i que ja no es podria trencar ni per anar a segones residències o establiments turístics. El dia 5 a la nit, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, se’n va anar a una casa rural de la Garrotxa, on ja hi havia el seu marit i els seus fills a passar la nit de Reis i a descansar fins al dia 11. Aquest és el relat dels fets. I la qüestió de la tempesta Filomena, que amenaçava amb una nevada històrica, però no precisament a Barcelona, la deixarem de banda.

El cas és que Ada Colau i els comuns s’han enfadat molt perquè alguns “mitjans digitals” —que deu sonar a menys rigor—, comptes de Twitter i alguns partits la van critica,r i han arribat a parlar de fake news. L’alcaldessa —amb la Lídia Heredia a TV3— i la seva formació responen que Colau no va incomplir cap normativa. I és totalment cert. I per això es mostren indignats que algú s’hagi exclamat. I aquí, modestament i respectuosament, discrepo. Perquè, o bé és fals que se sorprenguin o bé no entenen la fatiga que acumulen els ciutadans. De fet, el que és estrany és que no hi hagi hagut més debat. I que el que hi ha hagut hagi sigut tan unànime. Com el cas del ple d’ahir a l’Ajuntament de Barcelona. El govern municipal —comuns i PSC—, a més d’ERC, PP i Barcelona pel Canvi es van esglaiar perquè es posa el focus en la vida personal de l’alcaldessa. Només faltaria que Ada Colau no pugui passar la nit de Reis amb els seus fills. Ara, sobre la vida personal, perdonin, però les administracions estan posant el focus en la nostra des del març. I també és sorprenent que el republicà Jordi Coronas es preguntés en el debat sobre la reprovació: “¿No s’han desplaçat en cap moment fora de Barcelona? ¿Ens reprovem tots?”. Doncs home, a tots no, però a vostè potser sí. Perquè Colau ja ha demostrat que discrepa del confinament municipal, però Coronas és del partit que posa aquesta restricció, que deuen estar complint tots, suposo. Ah, i Eva Parera va demanar no deixar tocada de mort la credibilitat dels polítics! Ho va dir el nou fitxatge del PP, que va fer alcaldessa Colau, i que abans anava amb Ciutadans i abans amb Unió.

Va incomplir la normativa Ada Colau? En absolut. Però és que no es tracta d’això. Es tracta que als ciutadans se’ns demana que no ens moguem de casa i que fem un sacrifici darrere l’altre

En fi. Va atemptar contra la salut pública Ada Colau? No, diran uns, perquè no hi va haver interacció social. Però llavors no ens diguin que els qui van a la seva casa de la Cerdanya col·lapsen l’Hospital de Puigcerdà, diran els altres. Va incomplir la normativa Ada Colau? En absolut. Però és que no es tracta d’això. Es tracta que als ciutadans se’ns demana que no ens moguem de casa i que fem un sacrifici darrere l’altre. I el que es critica a Colau no és que se salti la normativa. És la falta d’exemplaritat. Li agradi la mesura del Govern o no. Què hagués dit la Colau activista si enlloc de la Garrotxa i una casa rural, això passa amb Artur Mas en un hotel de la Cerdanya?

I si a Colau li sembla malament un confinament municipal, com demostra demanant el metropolità, que ho digui. No, miri, jo no vull donar exemple i només compleixo estrictament perquè no m’agrada el confinament municipal. De fet, no li falta raó quan diu que massa gent es troba a la Barceloneta o a Collserola. Tot i que, el que se’ns demana, com ella recorda, és que no hi hagi interacció social. Però, insisteixo, si no li agrada la mesura, que exerceixi de lideressa, alci la veu i digui també que a Castellfollit de la Roca hi viuen 947 habitants en 0,70 quilòmetres quadrats.

T’ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat

Anar a la font – ElNacional.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

%d bloggers like this: